Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Ловна дружинка -Раненци се разследва за неправомерна стрелба
  Категория: Интервю     13:45 - 15/October/2022

През втората седмица на ловния сезон открит на 1 октомври от 42 проби, пет положителни с трихинелоза ,това са дружинките Ломница-1 брой, таваличево-1 брой, Жиленци-1 брой,Средоре-1 брой и Трекляно 1 брой.

Ловците в Кюстендил с нов членски карти и марки, провели са  срещи с Д-р Емил Гъгнев  относно АФЧ по свинете и симптомите проявявани при заболяването.

Районно управление на МВР Кюстендил разследва сигнал срещу ловната дружинка в Раненци, за неправомерна стрелба в близост  до вилно място по време на прибиране на овошки, в присъствието на дете покрай което е минал заблуден куршум, това каза пред „Кубер прес“, Венко Калинчев секретар на ловно-рибарското сдружение в Кюстендил.

Въпреки,че нашите ловци са дисциплинирани и спазват правилата за ловуване по време на ловните излети в полицията има сигнали за неспазването им, поясни той. В тази връзка в залата на сдружението ще проведем работна среща с председателите на дружинките. „Поканили се лично  председателя на раненската дружинка да изясним заедно обстоятелствата около случай разследван от полицията, да уточним има ли нарушения и ако да какви са. В Раници има хора които постоянно подават сигнали  срещу ловната дружинка.“ поясни Венко Калинчев.

По думите му има сигнали и срещу други дружинки, нов  повечето ловците са изрядни.

Венко Калинчев  съобщи още, че са проведени  срещи с Д-р Емил Гъгнев  относно АФЧ по свинете и симптомите проявявани при заболяването, от ИАГ са осигурили безплатно контейнери за проби на АФЧ по свинете и трихинелоза , миналата година сдружението е похарчило 2500 за такива контейнери.

„По решение на Общото събрание сдружението на ловците в кюстендилско ще изработи нови членски карти и марки, очаква се от декември до февруари следващата година да бъдат заверявани.

В първия ден на откриването  на ловния сезон за отстрел на  дива свиня 1 октомври  са отстреляни 22 прасета, без да има положителни проби за АФЧ по свинете, през втората седмица ловците са представили 42 проби  от които пет положителни с трихинелоза ,това са дружинките Ломница-1 брой, Tаваличево-1 брой, Жиленци-1 брой,Средореk-1 брой и Трекляно 1 брой.“ kаза още Венко Калинчев.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама