Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ОБС на БСП Кюстендил с декларация в подкрепа на Корнелия Нинова
  Категория: Политика     17:53 - 5/October/2022

Общинската организация на БСП Кюстендил излиза с декларация по повод пресконференция на която е изнесена информация от председателя на БСП и партийни членове, които са  били призовани от прокуратурата на разпит относно изказвания направени на заседание на Националния съвет на БСП, се посочва в декларацията-предаде репортер на „Кубер прес“.

„Считаме ,че това е безпрецедентна намеса във вътрешнопартийните дела на нашата партия и намираме за недопустимо прокуратурата на РБ -грубо заемане на страна в спорове в която и да било партия-да се прави опит за сплашване на български граждани-нарушавайки правата им за свободно изразяване на мнение и становище.

Силно сме притеснени, че „наши другари“ използвайки личните си обвързаности и контакти се опитват да използват държавен репресивен апарат за разчистване на лични сметки.

В това поведение разпознаваме опит за сплашване -членовете на Националния съвет на БСП преди важното заседание в събота. БСП Кюстендил остро осъжда подобно поведение към който и да е наш другар, колега, категорично се протвопоставяме   на подобен креан акт-като този за който научихме от пресконференцията.

Ние сме партия с над 130 годишна история ,различните мнения и позиции ги обсъждаме във    вътрешно партийните органи в дух на другарство и разбирателство.

Вътрешно партийните проблеми биват разрешавани  чрез националните органи на БСП в т.ч. Конгрес, НС, БСП ИБ, БСП ОПКК а не от прокуратурата.

ОБС на БСП Кюстендил застава зад официалното становище на ръководството на БСП и подкрепя председателя Корнелия Нинова.“ Се посочва в текста на декларацията подписна от председателя на ОБС на БСП Кюстендил Йордан Тодоров.

Декларацията е с адресанти: Президент, председател -Конституционен съд, председател БСП, Национален съвет -БСП, гл. -редактор вестник „Дума“ и гл. редактор на БСТВ.

 

 

Kuber press

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама