Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Христо Терзийски депутат от ГЕР СДС -10 МИР Кюстендил: НС повиши с близо 20 % заплатите на МВР служителите
  Категория: Политика     18:08 - 30/June/2022

Днес Народното събрание реши възнагражденията на служителите в МВР да бъдат повишени от утре с близо 20% чрез актуализацията на бюджета, това съобщава в социалната си страница екс МВР министър и депутат от ГЕРБ СДС Христо Терзийски, предаде репортер на „Кубер прес“.

Благодаря на колегите от ГЕРБ-СДС, както и на народните представители от всички парламентарни групи, които подкрепиха това справедливо предложение!

Ясно заявихме, че ще го отстояваме докрай, не само защото то съответства на инфлационния индекс и исканията на полицейските синдикати, но и защото това е професията, която е свързана с най-висок риск за живота и здравето при изпълнение на служебните си задължения.

Изпитвам удовлетворение от това решение не само защото това предложение бе и моя лична кауза, но и защото Народното събрание показа, че по важни въпроси може да се постигне необходимото мнозинство.

Днес Парламентът коригира и пренебрежителното отношение на министъра на вътрешните работи в оставка, който "искаше", но нямаше желание да се повишат полицейските заплати, защото в предложената от правителството в оставка актуализация на бюджета средства за увеличение на заплатите на служителите на МВР не бяха предвидени.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама