Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Представителите на общините в областта искат държавата да поема съфинансирането по европроекти
  Категория: Регионални     15:29 - 24/November/2009

Депутатката от КБ Мая Манолова проведе работна среща с представители на общините в областта по повод трансферите които идват от републиканския бюджет и касаят дейностите в дадена община, предаде репортер на “Кубер прес”.
Според нея притеснително е, че намаляват парите за капиталови разходи и това, че тази година не са включени екологични проекти на общините. Общинските представители помолиха депутатката да се възпроизведе ситуацията от миналите години в които държавата поемаше съфинансирането на общините по европроекти. 5 %-та които трябва те да внасят се оказват непреодолим проблем, допълни депутатката. Тя посочи като пример изграждането на регионалното депо в община Кочериново, където общините ще трябва да внесат по 5%, от стойността на проекта – 40 млн.лв. което означава, че 5% са 2 млн.лв. които нито една от общините не може да си позволи.
Всяка община предложи проект който да бъде включен в бюджет 2010, в Бобошево е за свързващия водопровод за селата Слатино и Усойка, където всяко лято населението е на воден режим. Община Дупница има два проекта за финансиране за довършване на канализациите в ромски квартал и с.Крайници. Община Кюстендил има проблем с депото за опасни отпадъци в с. Радловци, то е ангажимент на общината, там отиват пари, които може да се пренасочат в други пера. Невестино има проблеми със снабдявнето с питейна вода, необходими са 500 хил.лв за довършване на канализацията. Бобов дол е с проблем на път със свлачища минаващ през града.
Манолова обеща да формулира конкретно исканията към бюджета. Тя ще разговаря с депутатите от управляващата коалиция поели да внесат предложенията. Не става въпрос за политика, а за местни –общински проблеми, каза Монолава и допълни, че се надява отсъствието на колегите й от НС на срещата да се дължи на уважителни причини, не защото искат да стартират своя мандат с неизпълнено обещание.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама