Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Костадин Костадинов в Кюстендил: Нека се държим като свободна и независима държава, не като колония
  Категория: Политика     18:27 - 20/May/2022

Председателя на ПП “Възраждане“ Костадин Костадинов посети Кюстендил по покана на членове и симпатизанти за среща с граждани в читалище „Братство-1869“, Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес“. Пред медии той коментира думите на социалния министър Георги Гьоко относно желязната коалиция с думите: : “Той е представител на партия, която ако изборите  бяха днес, ще се бори за 6,7 или 8% горна граница-Нормално е той да говори -че правителството е стабилно и не искат избори. В момента това което държи правителството и коалицията е страхът на три от четирите партии в коалицията, че в следващи избори трудно ще намерят място в следващия парламент.“.Според него истината е, че една част от партиите в коалицията не си говорят по между си което се вижда в Парламента. Имат сериозни разминавания и противоречия във фундаментални въпроси свързани с вътрешната и външната политика на България .Единственото което държи коалицията-продължи Костадин Костадинов -е да направят актуализацията на бюджета  през следващия месец ,да преразпределят още няколко милиарда и най-вероятно в края   на юни инфлацията и галопиращите цени на енергоносителите, ще послужат като катализатор на вероятен катарзис на една от партиите която изведнъж да реши, че така повече не може да продължава  ида напусне коалицията.

Според председателя на ПП Възраждане Костадин Костадинов, неадекватните действия на правителството ще вкарат страната в много по-сериозни проблеми.

Костадин Костадинов коментира и обявените от социалното ведомство антикризисни мерки, като заяви-че няма смисъл да се дават пари като може да не бъдат взимани. Той припомни, че в началото на годината са предложили законови промени за ДДС то като то бъде  0%  за  лекарствата, тока и водата. Целта е била да се облекчат семействата чиито бюджет на 80% отива за сметки и храна, правителството е отговорило -че 2 млрд са голяма дупка в бюджета. Същевременно новите мерки гълтат същата сума, питането е кога  правителството лъже?

„Истината е това което трябва да се случи, да бъдат вдигнати санкциите срещу Русия, да не бъдат предприемани действия с които да се ощетят интересите на българските граждани по отношение на доставките на енергоносителите,за да може да получаваме нефт и газ на цени които имахме доскоро.“ Подчерта още Костадин Костадинов.

По думите му не преподписването    на договора с Газпром ще доведе до шоково поскъпване на газта. Необходимо е да се вземат решения които да защитават интереса на 95% от гражданите -масовите данъкоплатци.Костадин Костадинов обясни, че според истинските проучвания: „Никога досега социолозите не са ни давали реален резултат. Винаги са ни давали два пъти по-малко от това, което имахме – така беше през 2017 г., когато не ни забелязваха, а ние взехме 1, 1%, така беше април месец м.г., когато ни даваха 1%, ние взехме 2,5%, същото бе и на юлските избори м.г., когато ни даваха 2%, а ние взехме 3%, за да се стигне до ноемврийските избори, когато ни даваха 3%, а ние взехме близо 5%. Така че ако погледнем последните данни, които ни дават 10,5%, а ние разполагаме с истинските проучвания, които не са правени на коляно, сочат 22%. На второ място след нас са ГЕРБ с почти 15%, а всички останали са под 10%“, обяви Костадинов.

Няма разлика в политиките на сегашните управляващи и предишните ГЕРБ, и едните и другите искат да вкарат България във война, да продават оръжие на Украйна и са под прякото ръководство на посолството на САЩ.

Костадин Костадинов вижда евентуални избори през есента. ,той вижда процес на унищожаване и заличаване на държавността.

„Нека се държим като свободна  и независима държава, не като колония!“, обобщи Костадин Костадинов.

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама