Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендил, Дупница и Бобов дол с най-много грипозни
  Категория: Регионални     13:13 - 14/November/2009

На заседание на Регионалния пандемичен комитет проведено на 13- ноември в заседателната зала на Областна администрация Кюстендил, Д-р Панчева от РИОКОЗ Кюстендил, предостави данни за заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания за периода от 9 до 12 ноември на територията на областта, предаде репортер на “Кубер прес”.
Според информацията й заболелите в Кюстендил са 48 човкеа, при заболяемост 102-ма на 10 000 души, в Дупница болните са 103 при заболяемoст-265,15, Сапарева баня заболели 35, заболяемост-181, Рила заболели-26 заболяемост 235,29, в Бобошево има само петима болни при заболяемост 30,23, в гр.Кочериново заболелите са 4-ма при заболяемост 20,55, в община Трекляно заболели-2, заболяемост 18 и Бобов дол, заболели 39 при заболяемост 63,18 на 10 000 човека. За изминалата седмица заболяемостта за кюстендилска област е била 176,уточин Д-р Панчева. Oбявена национална грипна епидамия. Мерките които са предприети по време на епидемичния пероид са спиранe на планови опeрaции и свиждания в болниците, предотвратяване дейността на женските и детски консултации.
С оглед разпространението на инфекцията сред населениеото се препърчва ограничаване на посещаемостта на масови мероприятия. Д-р Зортев от МБАЛ -Кюстендил информира членовете на Пандемичния комитет, че болницата разполага с неободимия ресурс от легла за приемане на пациенти с грипния вирус, както и с достатъчно количество антивирусни препарати “Тамафлу” и “Реленца”. РИОКОЗ са предоставили медикаменти, какавито има в Спешения център, поясни Зортев. Д-р Георгиева директор на Спешния център каза, че лицата от 57-години нагоре почти незоболяват от новия грипен вирус. Тя посъветва да се обяснява по -често на хората как да се предапзват.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама