Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Ръсево без връзка със света
  Категория: Регионални     18:10 - 11/November/2009

Преди две седмици екип от служители на ГЗ- Кюстендил, РИОСВ и Басейнова дирекция направи обследване на речните корита в кюстендилско, за което има доклад, каза на пресконференция областния управител Любомир Анчев, предаде репортер на “Кубер прес”.
Според него в отчета има критични точки за отделни райони на които е обърнато внимание. Замърсяването на речните корита не е предпоставка за вчерашния инцидент, поясни губернатора. Силната вълна която все още не е отминала е причина за разрушаването на пътното платно Гюешево- Кюстендил. Той подчерта, че в тази насока не трябва да се правят интерпретации, защото количеството вода, навсякъде би предизивкало катастрофа.
Следва да бъдат предприети мерки по изчистване на речните корита и наносите и да се възстанови положението в кратки срокове. Засега нещата са овладяни, текат дейности по възстановяване на щетите. Село Ръсево е отцепено, служители от община Кюстендил на място обследват черен път, който би могъл да се опесачи, за да се ползва за снабдяване на стоки от първа необходимост и медикаменти.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама