Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Без електрозахранване бяха 6 селски къщи
  Категория: Регионални     9:32 - 11/November/2009

Без електрозахранване бяха 6 къщи в селата Сажденик и Цървена ябълка, общ. Кюстендил, нарушен е достъпът до тях, съобщи за електронното изадине цоне Григоров директор ан ГЗ Кюстендил.
От 09:30 до 18:45 ч. е било спряно движението на автомобили по пътя Кюстендил – Гюешево. Възстановено е движението в една лента в района на моста в с. Гърляно, където движението се извършва с намалена скорост. На място са дежурен екип от КАТ – Пътна полиция.
Към 21:30 ч.спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - област Кюстендил е направила отводнителен канал и временна дига в района на село Гърляно, за да се предотврати опасността от заливане на две къщи. През нощта спасителите са носили дежурство в района на село Скриняно на моста на река Бистрица за следене нивото на реката. През нощта се наблюдава спад нивото на водата.
Вчера вследствие на падналите валежи са нанесени щети: в село Каменичка Скакавица е преляла вода от дере и заляла пътя над селото. Дерето е изчистено от багер на фирма „Чистота” и водата се е отекла. В Гърляно река Бистрица е подкопала сградата на ВЕЦ и моста на пътя Кюстендил – Гюешево. Прекъснат е пътят Гърляно – Мина „Сребърно коло”. В село Ръсово е разрушен мостът, свързващ селата Гърляно и Долно село. Разрушен мост има и в село Николичевци.Служители на ЧЕЗ са работили до пълното отстраняване на аварийте в селата Богосров, Ветрен, Гюешево, Ветрен, Гърляно, Долно село, Жеравино, Ивановци, Илия, Каменичка Скакавица, Коприва, Кутугерци, Кършалево, Ломница, Мазарачево, Ново село, Преколница, Раково, Раненци, Ръсово, Савойски, Сажденик, Слокощица, Царовица и Цървена ябълка, като към момента всички са с възстановено електрозахранване.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама