Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Мажоритарния кандидат на “Синята коалиция” в Кюстендил, Евгени Чачев: Кюстендил и Дупница-столици на мутро-социализмът
  Категория: Интервю     22:46 - 23/June/2009

Евгени Чачев е български политик, министър на регионалното развитие и благоустройство в 84-тото правителство. Роден е на 17 юли 1944 г. в София. Бивш председател e на управителния съвет на Столичната общинска банка и председател на управителния съвет на банка „Биохим“. От май 1997 е заместник-министър, а от декември 1999 до юни 2001 министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Иван Костов. Депутат от ОДС в 39 Народно събрание избран от Хасково. През 2004 е сред депутатите, които се отделят от СДС и образуват парламентарна група на ОДС, а по-късно основават партия Демократи за силна България. През 2005 е избран за депутат от ДСБ в 40 Народно събрание от 23 МИР в София. Евгени Чачев e женен и има две деца - син и дъщеря. В каква политическа ситуация се намира страната в навечерието на парламенатраните избори?
- Предизборната ситуация в България е в много тежка политическа и икономическа криза. Първата е предизвикана от президента Георги Първанов и БСП с активното участие на ДПС иАхмед Доган. Възмутен съм от наглостта на държавния глава позволил си от Кърджали да обвинява едва ли не НС и депутатите за това което се случва с мажоритарните кандидати. Неговите очаквания били за повече мажоритарни акндидати подкрепени с подписи, което го тълкувам по начина по който са номинирани т.н.браят Галеви. С вкарването в закона на 31- мажоритарни кандидати, целта на Г.Първанов, БСП и ДПС беше служебна победа, защото в по-голямата част от мажоритарния вот ще спечелят те. Но не БСП, ще спечели мутро-социализма, чийто столици са Кюстендил и Дупница. Първо моделът беше използван в Кюстендил. Дупница където има най-много партизани на глава от населението се превърна в най-синия регион в България, затова Г.Първанов и ДС възприеха модела Галеви, т.е. превземане на демокрацията отвътре. Моделът проработи успешно в двата града. Опитаха се да го наложат в национален мащаб чрез бившия СДС -председател Пламен Юруков за да превземат синята идея отвътре да я поставят под ръководството на мутрите. Не слеучайно ЕК се учудва на новия БГ термин Галевизация, което всъщност е мутро-социализмът. Вътрешния министър Михаил Миков казва, че е феодализация, но преди нея е мутросоциализма. Наглостта на президанта стигна до там, че превзе властите в страната за да се получи нещо като първановизация както путинозацията в Русия. За да може Ахмед Догаа да управлява не ІІІ-ти мандат, а доживотно. Да продължи да изнася националния доход от страната в Турция за собествено облагодеталстване и на обърчите от фирмш. Същото се отнася и за БСП.

Първо не съм парашутист, защото корените на предците ми е са от някогашното село Рила сега град. Второ за мен Кюстендил е от най-красивите региони в България, но по времето на социализма по ред причини не успя да получи своето развитие. Кюстендил има не само приодни дадености но й 5-хилядна история и 1500-на като град. Кандидатирах се от Кюсетндил защото искам региона да върне славата си на “Овошната градина на България”, но не само с черешите. Има условия за развитие на бално-спа туризъм. При дясно управелние Кюстендил за 2 мандата може да се превърне в атрактивен еврорегион с подходящите хора. Ако кюстендилци не изградят маста към слудващото дясно управление на България, ще останат със стария модел. Причина да дойда тук, че че искам един от Галевите да стане минисътр на правосъдието а дургия на МВР. Не искам на мястото на герба на сложим 2 бухалки. Законът допусна Галевизацията, защото негови автори са Мая Манолова и Христо Бисеров.

Ще успее ли дясното простанство да се обедини преди вота?
Управляващите в лицето на троината коалиция стигнаха дотам, че да прекрачат граница която в 20- годишната, БГ демокрация никой не си е позвалявал да прави. Чрез демократични средства направиха опит да ликвидират “Синята коалиция”, разбира се безуспешно. Дясното има общи цели, въпрос на време да се обедини.

Какъв е приоритета в предизборната ви кампания за развитието на региона?
Кюстендил не е оазис, всичките ми опоненти които обещават лъжат. Аз няма да лъжа избирателити. Страната в тежка криза чийто истински размер се крие от управляващите. Това което се изнася за икономическото състояние не отговаря на действителността. Не случайно премиерът отиде да се подмазва на Барозу за подкрепа при кандидатурата му за втори мандат, за да може той да спре годишния доклад за България който е убийствен. Още в предишния документ се казваше, че у нас има ендемична корупция, от което никой не си взе поука. На България взеха млрд. евра заради братя Георгиеви. Цинизмът на управляващиту стигна дотам, че след кято ЕК размрази парите за пътния фонд, да кажат не е нужно “видите ли” да бъдат осъдени. Лъжат обществеността, че тяхната злоупотреба е 120 млн. лв. става въпрос за 250 млн.раздадени на братски-братовчедски фирми.

Не е ли фарс предизобрните клипове на партиие да повтарят ”купуването и продаването на гласове е престъпление” след като явлението продължава, няма осъдени?
Как да им осъдени, като освен 30-те човека които постоянно се движат с Галеви, патрулки на МВР ги охраняват. Самите Пламен Галев и Ангел Христов са от отдел “Синтетика”, което е пример за срастване на власт и мафия. Моделът се изгражда от 1990г. Повечето хора са преминали школата в Симеоново, курсът за демокрация. Ако “Синята коалиция” влезе във властта ще има осъдени за купуване на гласове.

Защо България е по-скоро донор на ЕС , отколкото рецепиент на евросредства?
Вицепремиера Миглена Плугчива ми даде цифири, който ще цитирам. България за периода до 30- април тази година е имала на разположение 16 млрд евро, разплатени са й били 1 млрд. 817 млн евро т. е. 11,26% , плюс тазгодишната вноска на България ще се окаже, че не сме получили нищо. През 2001 г. Симеон ІІ и финансовия ми министър Милен Велчев спряха европейските програми, втория концентрира всичко за себе си и пусна прането на пари. Започна времето на прането на пари на комунистите. В България годишно се перат по 5 млрд. евро. Българската икономики нямаше възможност да усвои 16 млрд евро от ЕС. Затова сме от байрактарите по смъртност в Европа. Попитайте С.Станишев къде отидаха бюджетните излишъци два пъти по 300 млн.лв. и 500 млн.лв. за изграждането на магистрала”Тракия

От особено значение за общината е пускането на язовир ”Кюстендил”, имате ил представа на какъв етап е процедурата по негово изграждане?
В Кюстендил съм за да стане реалност автомагистрала “Струма”, да направим тунелите под конявската планина. Да доизградим язовир “Кюстендил”, който беше част от т.н. “водна програма” на кабинета Костов, предвиждаща доизграждането на 23 язовира, чието доизграждане решава проблема с питейната вода. Милен Велчев нарече програмата “Скелетите в гардероба”. Сега управляващите извадиха язовир ”Кюстендил”, който в нашта инвестиционна програма струваше 19 млн.лв. В момента е обявен търг за неговото доизграждане със срок 7 юли. 2 -дни след изборите, защото управляващите ще продължат да са на власт още 2 месеца. Сегашната цена е 48 млн.евра, като поръчката е разделена на язовирна сетна, изпускателна кула, преносно мрежа, водноелектрическа централа и пречиствателна станция, достатъчно за да има дялове за Галевците.

Възможно ли е Пламен Галев да помете мажоритарните кандидати в Кюстендил?

Въпорсът ви ме обижда. Как да обясня факта, че досега нито един от опонентите не е потвърдил участието на дебата между мажоритарните кандидати. Няма желаещи да участват в разговори организирани от ТВ ”Око”. За мен отговорът е ясен, страхуват се.

Разговаря Лидия Велинова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама