Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Листите на БСП ще са готови в първата десетдневка на месец май
  Категория: Политика     10:23 - 28/April/2009

Окончателно листите на БСП за участие в предстоящите парламентарни избори ще бъдат готови в пръвата десетднeвка на месец май, каза на пресконференция Мая Манолова депутат от КБ.
До момента в листата за 10- МИР -Кюстендил са номинирани 17 души, повечето от които млади и нови лица, жени които ще представят общините в областта. Идеята е листата да покаже промяната в БСП, която е най-старата и обновяваща се партия. В съответствие с промените в изборното законодателство всяка политическа партия ще представи листа с 8 кандидат-депутати. Политическата сила ще може да издигне мажоритарен кандидат, за да участва в регионалния сблъсък между политическите сили и да представи визията на партията му за управлението на страната.
Очаква се състезанието да бъде интерсно, смята М.Манолова. Това ще накара повече хора да отидат до изборните секции и да подкрепят една или друга политческа сила. Изборите ще се проведат с 2 интегрални бюлетини. В едната ще са отбелязани имената на партиите които издигат свои листи в кюстенидлски избирателен район и имената на първите трима от листата. В другата ще са имената на мажоритарните представители и имената на политическите партии и инциативни комитети коити ги подкрепят.
За удобство на гражданите е предвидена възможността да се участва с един и същи номер на партиите с тяхната пропорционална листа и с техните мажоритарни кандидати. Партиите които ще участват в едни и същи коалиции или като партия на евроизборите и на парламентарните ще могат да ползват номера който са получили на евроизборите, които ще се проведат през юни.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама