Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Разпределиха местата за СИК, РЗС не получи 2 % от техния състав
  Категория: Политика     14:27 - 23/April/2009

След проведени консултации в общинска заседателна зала между политическите партии, представение в НС със зам. общинския кмет Виктор Янев, бяха разпределени местата за секционните избирателни комисии по квотен принцип, съобщи пред медиите зам. кмета В.Янев.
Най-голям брой челнове ще имат БСП 346 -човека, ДПС -192, НДСВ-154, ОДС-77, Атака-77, ДСБ-38, Напред-38 и ГЕРБ 38. При опеределяне състава и ръководствата на СИК в рамките на избирателния район се запазва съотоншението между политическите партии и коалциии.
Разпределението на членевоте на СИК по длъжности и партийна принадлежност е както следва: КБ-ще има 41- председателски месат, зам. председателски и секретарски. ДПС по 23, НДСВ -18, Атака и ОДС по 9, ДСБ- 5 председателски и зам.предс. и секретари – 4, Напред- 4 председателски места и по 4 зам. пред. и секретарски. ГЕРБ получава по 5 предс. и зам. предс. и 4 секретарски. Образуваните избирателни секции са 114., в Кюстендил -66.
В селата секциите ще бъдат 48, в Жиленци и Слокощица ще има по 2.
Партия РЗС по време на консултациите поиска да им се даде възможност да получат 2% от членовете в СИК. Никой от представителите на останлите полтически партии не се съгласи с искането. По този повод Маряна Стоева предс. на ССД- Кюстендил напусна консултациите по-рано.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама