Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Мая Манолова анализира междукоалиционната среща
  Категория: Политика     20:46 - 16/February/2009

Бях сред участниците в проведения съвет на управляващата коалиця, в който освен партийните лидери присъстваха и представители на ръководството, каза пред медии депутатката от КБ Мая Манолова.
Сред дискутираните теми беше, междинния доклад на ЕК за напредъка на България, в глава правосъдие и вътрешен ред и предстоящите мерки които ще вземе правителството за отстраняване на забележките на евроекспертите, поясни тя. Управялващите са говорили за редукция на бюджета на министрествата в условията на финансова криза. Повод за обсъждане са били и предстоящите избори през месец юли за евродепутати и НС. В съвета е имало спорни моменти свързани с датата на провеждане на вота и промените в изборната система.
Според Мая Манолова огласения преди дни доклад на ЕК е с положителен тон и по-обективен от предишния, който е бил изключиетелно критичен, особено по отношение на правосъдната система. Депутатката каза, че промяната е в резултат на усилията положени от правителството, Народното събрание и правораздавателните органи. Дадената оценка мотивира хората работещи в сферата с намерение да продължат в същата посока, уточни М. Манолова.
Престъпността не е мечка да бъде застреляна или преборена еднократно. НС трябва приоритетно да приеме закони свързани с провеждане на нова наказателна политика, реформа в НК, промени в закона за съдебната власт, закона за конфликт на интереси и в закона на комисията Кушлев. Тройната коалиця е отчела доброто взаймодеиствие и комуникации между МВР, ДАНС и прокуратурата, заключи М. Манолова.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама