Рубрики
Реклама
Партньори
Съдът отложи и насрочи делото за затварянето на манастира в Копиловци
  Категория: Правосъдие     16:49 - 24/November/2021

За пореден път Административният съд в Кюстендил отложи и насрочи делото за затварянето на манастира в село Копиловци, община Кюстендил за 17 януари догодина, това потвърдиха от Административния съд, предаде репортер на „Кубер прес“.
На следващото заседание на съда ще бъдат изслушани шестима свидетели на двете страни по делото. Ще бъдат представени и две съдебно-технически експертизи - от инженер-конструктор и от техническо лице.
Монашеското братство от новостроящият се манастир "Благовещение" в с. Копиловци, община Кюстендил, обжалва заповед на кмета на общината Петър Паунов, с която манастирският комплекс е затворен.
Заповедта на кмета за забрана за ползването и експлоатацията на манастира е от 16 април, на база проверка, извършена от техническата служба при Общината, на 23 февруари. В нея е констатирано, че обектът се ползва без да е приет по реда на чл. 177 от ЗУТ.
Монасите протестират заповедта с мотив, че тя възпрепятства възможността храмът да се завърши напълно и да бъде въведен в експлоатация.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса