Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
БЛИЦ –ИНТЕРВЮ С НОВИЯ ШЕФ НА ОТДЕЛ „КУЛТУРА” ДИМА УКАЛСКА
  Категория: Интервю     10:10 - 28/November/2007

Дима Укалска: Ще оправдая доверието на кмета и на всички подкрепили ме в приемането на длъжността.

От понеделник 26 ноември в общински отдел „Култура” започна работа новия началник на структурата Дима Укалска. Официално заповедта на кмета е от 27 ноември-вторник. Укалска заема мястото на Димитър Неделчев, дългогодишен служител в системата. Неделчев остава да работи в отдела на дневен ред е подготовката на коледно- новогодишните програми. Специално за „Кубер прес” Дима Укалска даде първото интервю в качеството на шеф на отдел „Кулутура”за ел-медия. Ето какво сподели тя за посетителите на сайта пред репортер на изданието.

С какво чувство приемаш новата длъжност ?
-Преди всичко с чувство на отговорност. Длъжна съм да опитам, нямам право и не мога да откажа на предложенията. Ще направя всичко което зависи от мен за да оправдая доверието не само на Г-н Петър Паунов, но и на подкрепилите ме в приемането на длъжността.
Името ти се свързва с „Дебют”, какво ще стане с преподаването, няма ли да спреш практиката да обучаваш млади таланти?
-Дебют ще продължи да съществува, имам възпитанички завършили преди десет години, обучени да водят групи. Разполагам с професионалистка която ще обучава част от децата. Невъзможно е един човек да се справи с „Дебют” затова ще бъдат ангажирани повече. В същото време ще продължа да водя групата на най-малките. Ако спра да се занимавам с тях няма да бъда същата. Системата по която се движа, метафорично изразена е като „паяжина”. Имахме спектакъл с название „Полет в паяжина”. Може нещо подобно да се получи с новото ми ампола. В културата е трудно да се лети, ще се опитам да направя нущо подобно.
Официално от кого получи покана да оглавиш културния отдел и очакваше ли това за се случи?
-В кабинета на кмета П. Паунов лично от него получих предложение да заема тази длъжност. Не съм очаквала да имам възможност да оглавя важен ресор като културата. Имаше дни в които по десет пъти бях „за” и по десет за „не”. Съмненията бяха по-скоро в насока по-какъв начин ще планирам дейностите. В „ Дебют” набрах скрост и тренинг, всичко върша от раз . От 20—годишния ми опит в групата свикнах да работя със замах. Естеството на работата е такова, че всяка година приемам нови деца. Това ме зарежда помага ми да се съхранявам и развивам.
В началото сме на мандат през който предстой много работа, в тази връзка на първо време на кого ще разчиташ в моменти на трудности?
-Както казват хората ще поживеем, ще видим. Знам, че зад мен стоят всички които ме подкрепят и заедно ще направим за Кюстендил всичко което заслужават кюстендилци. Съгражданите заслужават хубави неща но не го знаят. Хората винаги са с мисълта, че са наудачници, че в града ни витаят злобата и алчността. Колкото по-често повтаряме едно и също нещо, в един момент се сбъдва. Затова е нужно да следим по-често мисълта си и какво говорим, всичко отива в пространството и се връща като бумеранг. Нека усмивките станат спътници на всички.
Страхуваш ли се, че няма да се справиш?
Не, не ме е страх. Опасявам се от самата дума „страх” да не се настани трайно в мен самата. Тогава има опасност от лоши последици. Убедена съм, че тръгвам с ясното намерение да се справя, реагирам на ситуацията каквота и да е тя.

27.11.2007 г. За „Кубер прес” Дима Укалска

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама