Рубрики
Реклама
Партньори
Дупнишкия съд от „домашен арест“ даде по-лека мярка „Парична гаранция“ на Каплата
  Категория: Правосъдие     17:32 - 26/July/2021

РС – Дупница даде ход на делото с обвиняем за закана за убийство Васил Капланов и измени мярката му за неотклонение в „Парична гаранция“.

РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, с двама съдебни заседатели проведе разпоредителното заседание и даде ход по общия ред на делото, с обвиняем за закана за убийство Васил Капланов Каплата -съобщи за „Кубер прес“, Владимир Владимиров- Връзки с обществеността-Окръжен съд Кюстендил.
Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК / закана за убийство на пострадалия Д. Н. /, извършено в курортен комплекс „Слънчев бряг“, община Несебър. Съдът конституира като частен обвинител пострадалия Д. Н., като не прие за съвместно разглеждане в наказателното производство предявения от него граждански иск на стойност 10 000 лв., за неимуществени вреди в резултат на престъплението.
Съдът разгледа и депозирана молба от адвокат Ивайло Алексиев, с която иска изменение на взетата по отношение на Васил Капланов мярка за неотклонение „Домашен арест“ в по - лека такава.
Районен съд – Дупница счита направеното искане за основателно, като изменя мярката за неотклонение от „Домашен арест“ в „Парична гаранция в размер на 3 000 лв.“, нарушението на която мярка би довело до конфискуване на гаранцията. „Подсъдимият е задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по настоящото производство от преди около една година, в последствие тази мярка е изменена в „Домашен арест“, т.е. касае се за един дълъг период от време, през който на подсъдимия му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“. Действително обвинението е за тежко умишлено престъпление, но подсъдимият не е осъждан, има постоянен адрес, няма данни, че същият ще се укрие и осуети провеждането на наказателното производство, както и че същият може да извърши и друго престъпление, с оглед обстоятелството, че делото е на фаза съдебно разглеждане“, се казва в мотивите на съдът.
Определението в частта, с която е изменена мярката за неотклонение, може да се обжалва и протестира в 7-дневен срок, считано от днес. Районен съд – Дупница насрочва делото за разглеждане в открито заседание по общия ред за 24.09.2021 г., от 10:30 часа.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса