Рубрики
Реклама
Партньори
Мая Манолова в Кюстендил: Ще настояваме преизчисляването на пенсиите и подкрепата за младите да бъдат от 1 октомври
  Категория: Политика     16:20 - 26/July/2021

Д-р Галина Таваличка ще направи актуално питане в НС за липсата на вода в с. Соволяно както и за финансиране изграждането на пътя Ябълково- Кюстендил , където има „изядени” от реката участъци.

На пресконференция в Кюстендил Мая Манолова - председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" обеща, в НС да настояват за преизчисляването на пенсиите и подкрепата за младите семейства и децата да започнат от 1 октомври. Месечно за бюджета преизчисляването на пенсиите струва около 80 млн. лв., а подкрепата за семействата - около 65 млн. лв. предаде репортер на „Кубер прес“.
Финансовия министър обяви, че има събрани допълнително 1,5 млрд. лв. Тоест, бюджетът може да си го позволи, добави тя.
Председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова освен пресконференция с медиите в Кюстендил, тя се срещна и с граждани.
За три пленарни дни изпълнихме няколко обещания. Внесохме законопроектите за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г. и за подкрепа на младите семейства с деца. Утре ще внесем и промени в Закона за ВиК, предвид предстоящото повишаване на цените на водата без това да води до подобряване качеството на услугата. Ще поставим на дневен ред и ревизиране на сметките за ток и парно, посочи Манолова.
Предлагаме увеличаване на майчинството през втората година на 60 % от брутната заплата на майката, но не по-малко от минималната работна заплата. Предвиждаме и еднократна помощ при раждане на първо, второ и трето дете, съответно по 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. За второ и трето дете предлагаме 10 000 лв. еднократно, ако единият родител работи и се осигурява в последните две години, допълни Манолова.
Предложихме и парламентът прие създаването на Комисия по ревизията и Комисия за разследване на полицейското насилие и незаконните подслушвания, заяви още тя.
На срещата ни с областния управител на Кюстендил поехме конкретни ангажименти за привличане на инвестиции в региона, възстановяване на напоителни системи и подкрепа за производителите на плодове и зеленчуци, поставяне на темата с язовир Кюстендил, допълни Манолова.
Председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" -Мая Манолова каза още,че Д-р Галина Таваличка ще направи актуално питане в НС за липсата на вода в село Соволяно ,както и за финансиране изграждането на пътя Ябълково- Кюстендил , където има „изядени” от реката участъци.
„Заставаме пред вас изпълнени с благодарност за доверието, което ни гласувахте, изпълнени с оптимизъм и вяра, че наистина ще се преборим за подкрепата, която вече реално започна и с устремен поглед да гледаме за осъществяване на нашите приоритети, наистина огромно благодаря за доверието.Сега е наш ред да работим и да оправдаем това доверие.Именно заради това още в първите дни на Народното събрание , внесохме едни от най- важните на законопроекти, тези които касаят най- уязвимите- нашите родители и нашите деца.На персонално ниво искам да ви благодаря за това, че ме изпълнихте със самочувствие и увереност, че мога да защитя каузата на нашите съграждани и ще продължа да го правя.Реално смених местоработата си , но аз ще продължа да работя в услуга на обществото, както съм го правила досега”, каза пред медиите народния представител д-р Галина Таваличка.
Наш ред е да работим и да оправдаем доверието. Успяхме да вкараме законопроектите в подкрепа на най-уязвимите. Офисът на "Изправи се.БГ" ще продължи да работи постоянно и гражданите ще могат да подават своите сигнали и предложения, поясни народният представител от Кюстендил Галина Таваличка.
„Благодаря на гражданите на Кюстендил за подкрепата и съм много щастлива, че д-р Таваличка е избрана за народен представител в Кюстендил.Така Кюстендил ще има плюс един депутат в мое лице, тъй като за мен каузата на Кюстендилска област и хората тук винаги ще бъда на първо място в сърцето ми”, каза още Манолова.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса