Рубрики
Реклама
Партньори
Съдът в Кюстендил даде условни присъди на брат и сестра за разпространение на дрога
  Категория: Правосъдие     18:15 - 21/July/2021

Обвиняеми се признаха за виновни за държане на съоръжения за производство и наркотични вещества, със цел разпространение.

Окръжен съд – Кюстендил одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняеми за държане, със цел разпространение на наркотични вещества и за държане на съоръжения за производството им, като предложи увеличение на наказанията им „лишаване от свобода,промените бяха приети от страните, съобщи за „Кубер прес“, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността /-Окръжен съд Кюстендил.
Й. М., на 24 години и Р. М., на 31 г. / брат и сестра / се признаха за виновни в това, че на 24.02.2020 г., в къща в село Крайници, Община Дупница, в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително са държали, с цел разпространение високорискови наркотични вещества на обща стойност 784, 20 лв.- престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.1, пр. 4, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК, както за това, че са държали прекурсори и съоръжения за производство на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.2, пр. 1 и 2, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК. За първото престъпление, наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от по 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от по 3 години. За второто престъпление се наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години и 3 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от по 4 години.
На основание чл. 23 от НК, съдът наложи най- тежкото из между наложените наказания. Съдът приспада времето, през което двамата обвиняеми са били с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“.
Наказанията са определени при условията на чл. 55 от НК. И двамата подсъдими са неосъждани към момента.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса