Рубрики
Реклама
Партньори
Кюстендил с табела в памет на медицински персонал от болницата и ЦСМП, загинали по време на Covid 19
  Категория: Новини     17:50 - 21/July/2021

Кмета Паунов: Да сме наясно ,че пътя към доброто минава през истинската съпричастност!

Д-р Александър Величков: Загубихме част от персонала който работеше в болницата и Спешния център, те не издържаха битката и загубиха живота си, до последно бяха на постовете си.

Катя Иванова: Трябва да се научим да помагаме на доброволни начала,да не очакваме нищо в замяна!

На входа на болницата в Кюстендил официално в присъствието на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, директорът на болницата Д-р Александър Величков и инициаторката Катя Иванова представителка на италианска фондация беше открита табела в памет на медицински персонал от болницата и ЦСМП, починали по време на Covid 19, изписаните имена са на д-р Даниела Панайотова, д-р Кирил Димитров, д-р Георги Колешански, Румен Сираков, Иво Величков и Иван Александров, предаде репортер на „Кубер прес“.
Минути пред откриването на табелата д-р Александър Величков припомни, че почитат паметта на персонала от болницата и ЦСМП, загубили живота си в борбата срещу Covid 19 -инфекцията .По думите му със съдействието на Катя Иванова представителка на фондация „Края на света“ е реализирана нейната инициатива.
„Загубихме част от персонала който работеше в болницата и Спешния център, те не издържаха битката и загубиха живота си, до последно бяха на постовете си в болницата и спешния център. Това са трима лекари и четирима от персонала шофъори и технолога на болницата. Отдаваме почит на тяхната памет и тяхното дело!!!!В тяхна памет и почит ще бъде посадено дърво до параклиса в двора на болницата. Бог да ги прости!!!“отбеляза той.
Инициаторката Катя Иванова изрази благодарност към всички съдействали за реализацията на нейната инициатива, според нея всички работещи в лечебни заведения заслужават уважение и трябва да се учим от тях. “Трябва да се научим да помагаме на доброволни начала ,да не очакваме нищо в замяна“, поясни тя.
Кметът на община Кюстендил Петър Паунов каза ,че инициативата на Катя Иванова е изключителната -като израз на съпричастност към усилията на всички които се грижат за нас.
„Това са не само изключителни личности, достойно наши съграждани,това са наши земни закрилници. Днес почитаме тези които се превърнаха в наши небесни закрилници, защото не пожалиха своя живот, дейност и труд в най-опасния и тежък момент ,за да застанат отпред и отново да се борят за нашия живот и този на семействата ни и нашите близки!!!!Прекланяйки се днес пред тяхната памет и на всички през годините отдали живота си като лекари за гражданите на Кюстендил и на целия свят с уважение да носим техния пример. Да сме наясно ,че пътя към доброто минава през истинската съпричастност! Поклон пред паметта им!!!“ отбеляза градоначалникът.
Петър Паунов припомни, че постоянно се призовават хората да се ваксинират, същевременно се придържат към препоръките на здравните власти.
„Моля всеки да се вслушате в лекарите, всеки за използва моментния шанс -да се ваксинира, за да зашити живота си, да пощади усилията на тези хора които вероятно след месец ,отново ще им се наложи да бъдат първата защитна стена“, апелира кмета Паунов.
Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков каза, че от няколко дни в болницата има пациент с Covid инфекция ,с пневмония и дихателна недостатъчност.
“Злото е притихнало но не е изчезнало ,то набира сили ,до месец отново ще сме в трудни ситуации. Единствения шанс да запазим здравето и живота си е максимално бързо ваксиниране. В Кюстендил от средата на миналия месец е установен Делта вариант ,той ще стане доминиращ.“ обобщи д-р Александър Величков.
След откриването на табелата Катя Иванова, кмета Петър Паунов и д-р Александър Величков засадиха дръвче в памет на починалите от медицинския персонал по време на ковид пандемията.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса