Рубрики
Реклама
Партньори
Съдът в Кюстендил остави в ареста обвиняем за опит пренасяне на дрога през границата
  Категория: Правосъдие     15:42 - 21/July/2021

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на обвиняем за опит да пренесе през границите на страната „амфетамин“.

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Д. К. от Пазарджик,той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил като обвиняем за опит противозаконно да пренесе през границите на страната високорисково наркотично вещество – „амфетамин“, с общо бруто тегло 3. 898 кг, укрити в кабината на управлявания от него товарен автомобил, собственост на кюстендилска фирма, съобщи за “Кубер прес“, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността / -Окръжен съд Кюстендил.
Обвиняемият заяви пред съда, че не е знаел за наркотичното вещество, казано му е, че става дума за соларни лампи. Чантата с откритото вещество му е дадена от негов познат, на който и друг е правил услуги, да я предаде на баща му в Скопие. Товарният автомобил е бил натоварен с кроасани, от България за Косово.
Окръжен съд – Кюстендил приема, че обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, за което е обвинен, е с достатъчен интензитет, макар и в минималните граници, доколкото са налице безспорни и категорични данни за фактическата власт на обвиняемия относно предметите, в които е намерено наркотичното вещество, предполагащо е знанието му за това. Съдът счита, че е налице и реална опасност обвиняемия да се укрие, предвид факта, че става дума за тежко умишлено престъпление и естеството на работа на обвиняемия, свързана с международни пътувания и напускане на постоянната му адресна регистрация.
Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса