Рубрики
Реклама
Партньори
Поставят паметна плоча в памет на загиналите лекари от COVID-19 на двора на болницата в Кюстендил
  Категория: Предстоящо     16:56 - 20/July/2021

Утре ще бъде поставена паметна плоча в памет на загиналите лекари от COVID-19 на двора на болницата от 11:30 часа, инициативата е на кюстендилката Катя Иванова, съобщиха за „Кубер прес“, от общинска администрация Кюстендил.
“ Благородната инициатива да бъдат награждавани с грамота и медал всички екипи на спешна медицинска помощ и медицинския персонал в отделения Covid-19 в Италия и чужбина е на dottoressa Mariateresa Protopapa - Посланичка за Мир 2020-2021 година и носителка на орден Кавалер на Република Италия.
Аз като интернационален оператор за Мир участвах в тази кампания. Месец февруари т.г. беше награден с грамота и медал и кюстендилския медицински екип в отделение Covid-19 връчен лично на директора на болницата д-р Величков.
За мен е чест да представлявам три от асоциациите е Италия а това са: Интернационална награда за медицина DE FINIBUS TERRAE на името на dottoressa Maria Monteduro убита по време на работа в спешен център от наркоман на който се е опитвала да помогне.
Асоциация Davide ONLUS с президент dottor Francesco CASCIARO Асоциация ANMI представител на Италианския морски флот и Посланник за Мир Mario de Sabato.
Не мога да подмина и асоциация BULGARI в Австралия които събраха средства и закупиха жизнено важна апаратура за отделение Covid-19.
Аз съм само малко зрънце в тази голяма хуманна машина с любов за всеки, който се нуждае от помощ, респект и уважение към медицинския персонал започвайки от лекарите, медицински сестри, санитари, физиотерапевти, шофьори...Всеки един от тях дал всичко от себе си за нашето здраве.
Д-р Даниела Панайотова
Д-р Георги Колежански
Д-р Кирил Димитров
Румен Сираков
Николай Фудулски
Иво Величков
Иван Александров
Тази бреза и тази паметна плоча с техните имена нека напомнят на всички нас за всеотдайността им да помогнат в най-трудни моменти. Лято е, всеки е в добро ваканционно настроение и летни преживявания след тежкия пандемичен период.“споделя инициаторката Катя Иванова от Кюстендил.
Апелът й е:
Бъдете внимателни,

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса