Рубрики
Реклама
Партньори
Директорът на РДГ Кюстендил потвърди установен е джипът, сниман на територията на Национален парк Рила
  Категория: Регионални     15:19 - 20/July/2021

В изявление пред медии Здравчо Тодрово директор на РДГ-Кюстендил потвърди, че е констатиран джипът пълен с хора, чийто номер си личи и е предаден на МВР ,върви разследване ,предаде репортер на „Кубер прес“.
Той коментира снимката с джипът направена на територията на Рила. Снимката е отпреди 2, 3 дни, трудно ще се докаже къде точно е мястото където е сниман джипът защото се виждат път и гора, дали е на територията на Национален парк Рила, обясни той.
По думите му заповедта е подписана на 6 юли ,влизането й в сила е седем дни след нейното издаване. Заповедта касае забрана на движение на МПС та с маршрут: Седемте рилски езера.
„Преди това имаше имаше среща на заинтересованите страни, протоколни решения. Всички стигнахме до убеждението, че трябва да бъде издадено заповедта съгласно закона за горите,тя е sъгласувана с Агенцията по горите. Искането за ограничаване достъпа до горските територии , от страна на собственика на имотите, община Сапарева баня е за 3 месеца.Това е пика на туристи в района на Рила и Седемте рилски езера.Собствениците искаха за 4 имота ,общинска горска територия да бъде ограничен достъпа на превозни и транспортни средства, със цел запазване здравето и безопасността на хората”, обясни още Здравчо Тодоров.
На заснетия джип на снимката -санкцията е неизпълнение на административен акт, размера на санкцията зависи от това какви са нарушенията.
Контролът по изпълнение на заповедта е на МВР Национален парк Рила, НАП и РДГ.
Екипите на РЗГ Кюстендил са извършили проверки преди издаването на заповедта, по искане на РПУ Дупница за осигуряване на групи които да им съдействат, там пътищата са два, три и засягат четири общински имот ,достъпът дотам е спрян.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса