Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Бойко Клечков водач на листата за 10 МИР Кюстендил: Проблем на хората в областта е инфраструктурата
  Категория: Интервю     8:55 - 6/July/2021

Водачът на 10 МИР Кюстендил ще работи за смяна модела на управление, възвръщане държавността и затова хората да са с достойно заплащане, на пенсионерите да бъдат преизчислени пенсиите.

Какъв е основният ви личен мотив да влезете в предизборната битка за парламента и да оглавите листата на БСП в 10 – ти МИР Кюстендил-която според вас е най добрата?
Първо искам да кажа,че аз бях предложен и одобрен за водач на листата в 10-ти МИР Кюстендил от НС на БСП.Аз дадох съгласието си за да стана водач на листата тъй като имам своята експертиза в областта на сигурността и финансите . Смятам ,че съм подготвен в тези две области и ще дам всичко от себе си за реализиране програмата на БСП.А колкото до листата ,действително тя е най – добрата и може би с най-много млади хора.В нея вждате ,че има финансисти,юрист,актьор,учители,ветринарен лекар и бъдещ пиар специалист.

Каква е най важната промяна ,от която България и в частност Кюстендилска област има нужда?
Вижте,смятам че няма област в обществено икономичския и социалния живот да не се желае промяна.Ние виждаме несъвършенството в областта на здравеопазването,образованието, инфраструктура- та.Да не говорим за демографската криза,а и това че много млади хора отидоха в Западна Европа да търсят своята реализация за по-добър живот.Ако ме питате коя е най-важната промяна която трябва да се направи – според мен трябва да се смени модела на управление.Да се възвърне държавността ,хората да получават достойно заплащане за своя труд,на пенсионерите да се преизчислят пенсиите,болниците да не са търговски дружества,образованието да бъде безплатно.Но за да стане всичко това, на нас ние е небходима работеща икономика. Фирми да имат равен достъп до европейските програми и европейските средства.В общините да остават повече средства,като се направи децентрализация на държавният бюджет.Хората по места сами да определят своите приоритети.

Какви са основните проекти ,свързани с бъдещото на Кюстендилска и конкретно на община Кюстендил към които ще насочите усилията ,ако бъдете избран за народен представител?
За Кюстендилска област и конкретно община Кюстендил ще помагам за реализирането на Националният план за възстановяване и устойчивост.Вие знаете че националният план съдържа четири основни инструмента по които Кюстендилска област и в частност Кюстендил трябва да имат решения.Естествено моята задача ще бъде да съдействам всички проекти да намерат своето реализиране.

По време на кампанията,Вие се срещате с много хора.Какви проблеми най-често споделят с вас и можете ли да се ангажирате с решаването им?
Вижте,проблемте на хората в областта са почти едни и същи.Повечото са свързани с инфраструктора- та.Почти няма населено място което да няма проблем с водопровод,канализацият,пречиствателни станции.Водопроводите са правени преди повече от 70-80 години.Необходимо е подмяната им.Тези водопроводи освен че са морално,но те са и физически остарели.Няма населено място в което хората да не поставят въпроса за пътната инфраструктора.Особено пътища от третостепенната и четвъртостепенната пътна мрежа.Затова ние от БСП предлагаме в общините да остават повече пари на бюджета с цел разрешаването на тези проблеми.

Кои са основните акценти в посланията на БСП към избирателите?
Нашият логан за тази кампания е:
Сигурност в промяната!С грижа за теб!
А иначе нашите приоритети са:
1. Защита на конституционния ред и прилагане на принципите за демократична, социална и правова държава.
2. Премахване на пазарния принцип в здравеопазването и образованието. Безплатно и общодостъпно образование и здравеопазване .
3. Нов модел за икономическо развитие. Разширяване и защита правата на работниците, подкрепа за малкия и средния бизнес, родното производство, индустрия, земеделие.

Тежи ли Ви предимно негативното отношение на повечето хора към политиците?Как бихте го променили и какво е най-важното за един политик,за да бъде успешен?
Вижте,
Негативното отношение на хората към политиците е породено от това,че в редица случаи хората са забравени,политиците абдекират от проблемите на хората.След като станат народни представители спират да контактуват.Не се ангажират с решаването на проблемите.А един политик да бъде успешен е необходимо да бъде честен към избирателите и да съумява в голям процент да решава техните проблеми.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама