Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
С освещаване отриха на новата сграда на Архиерейското наместничество в Кюстендил
  Категория: Общество     15:59 - 17/June/2021

Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия разведе представители на медиите в помещенията на новата сграда ,като уточни, че с малко средства е направено много.

Днес се състоя освещаването на новата сграда на Архиерейското наместничество в град Кюстендил новата сграда ще бъде център на духовната околия, а освен това има възможност да развива в по-голям обем духовно-просветни дейности, това каза малко преди освещаването на сградата в изявление пред медии архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, предаде репортер на „Кубер прес“.
„До настоящия момент архиерейското наместничество се намираше в дворите на храм „Успение Богородично“ и разполагаше с една малка база. С благословията на Негово Светейшество и след решение на епархийския съвет, новата сграда ще бъде на територията на храма „Свети Димитър“. Това е едно локално място и всеки, който влиза или излиза от града минава покрай храма и архиерейското наместничество. Наистина голяма радост е за мен днес да се случи това събитие, защото в продължение на няколко месеца сграда бе основно ремонтирана. Положиха се и много труд, средства, за да може да тази сграда да функционира. Голяма радост е и за цялото духовенство, защото тази пустееща сграда вече ще бъде използвана. Сърдечно благодаря на всички, които се потрудиха за обновлението на тази сграда, на Негово Светейшество, който благослови, на екипа на Софийска Света Митрополия и на всички тук. действащите храмове тук са над 70, а ако смятаме и параклисите техният брой е над 100“ подчерта архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия .
Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия разведе представители на медиите в помещенията на новата сграда -като уточни, че с малко средства и общи усилия е направено много.
За да уважат събитието дойдоха кметът на община Кюстендил Петър Паунов и областния управител Александър Пандурски.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама