Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ТД Осогово с Национален воден поход по Струма
  Категория: Общество     16:49 - 16/June/2021

За осми пореден път бе проведен националния воден поход по горното течение на река Струма. Организацията се осъществи от клуба по воден туризъм “Струма 2012” към туристическо дружество “Осогово” – гр. Кюстендил, съобщи за „Кубер прес“, Гергана Нешева – член на клуба по воден туризъм “Струма 2012” – Кюстендил.
„С всяка следваща година мероприятието достига все по-широки мащаби. Имаше участници от цяла България – София, Пловдив, Пазарджик, Варна, Русе, Хасково, Димитровград, Кърджали, Нова Загора, Калофер, Троян, а за първа година от Казанлък и Плевен. Поляната край село Раждавица, където е устроен бивака събра любителите на водния туризъм“ – споделиха организаторите.
Представители на мото клуб “BROTHERS FROM HELL” също посетиха мероприятието. През първия ден се организира спускане в най-екстремното трасе, а именно от кариерата над с. Полска Скакавица до бивакът. На вода бяха 30 каяка. Хората, които останаха на суша посетиха водопада, от където наблюдаваха участниците по вода. Имаше и желаещи да минат целия Земенски пролом от гр. Земен до с. Раждавица. Не липсваха рискови ситуации, в които се наложи оказване на помощ на преобърнали се участници.
Клубът по воден туризъм “Струма 2012” благодарим на ръководството на ТД “Осогово” за подкрепата, която оказва през годините. Специална благодарност и на ръководството на строителна фирма „Рила“ и на Борислав Крумов за отпуснатата материална база. Благодарности на момчетата от РСПБЗН – Кюстендил, които отделиха от свободното си време и ресурси, за да помогнат с организацията. И не на последно място благодарности на всички гости, които взеха участие в организацията и логистиката по време на мероприятието
До края на годината каякарите от Кюстендил планират да се включат в редица национални прояви. Още от сега те с нетърпение очакват водния поход през 2022год, когато клуба ще навърши 10 години от създаването си.
<" />Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама