Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендил -2021:Творческо предизвикателство ИКАР - 12 юни
  Категория: Общество     14:26 - 15/June/2021

На 12 юни на стадион „Осогово“ се проведе седмото издание на ученическия конкурс за нестандартни летателни апарати „Творческо предизвикателство ИКАР 2021“,съобщи за „Кубер прес“, Бойко Малинов директор на ОДК Кюстендил.
Организатори на конкурса са Обединен детски комплекс, клуб за аерокосмически технологии „ЗОДИАК”– Кюстендил и Община Кюстендил, с подкрепата на Фондация „ЕВРИКА", Българската федерация по авиомоделизъм и „ТОРГОТЕРМ” АД.
Гости на „ИКАР 21“ бяха Боряна Кадмонова – изпълнителен директор на Фондация „Еврика“ и Григор Цанков – програмен директор на Фондацията.
Състезанието откриха момичетата от студио „Дебют“. Г-н Малинов – директор на ОДК, поздрави участниците и им пожела успех.
В състезанието участваха моделисти от Севлиево, София и Кюстендил. Всеки от участниците представи собствения си летателен апарат и демонстрира качествата му. Журито оцени моделите съгласно регламента на конкурса. Критериите по които бяха оценявани летателните апарати бяха: иновативност, конструктивни решения, атрактивност, дизайн и външен вид, полетни качества, пилотски умения и възможности за бъдещо практическо приложение.
Ето и победителите:
І възрастова група /І-ІV клас/
1. Тодор Симеонов /Севлиево/ - 111 т.
2. Юлиян Скандалиев /Кюстендил/ - 107 т.
3. Емили Евлогиева /Кюстендил/ - 92 т.
ІІ възрастова група /V-VІІ клас/
1. Преслава Ганчева /Севлиево/ - 122 т.
2. Нели Лалева /Севлиево/ - 118 т.
3. Антонио Андонов /Кюстендил/ - 113 т.
ІІІ възрастова група /VІІІ-ХІІ клас/
1. Виктория Цанкова /Севлиево/ - 105 т.
2. Ивета Велчева /Севлиево/ - 94 т.
Наградите на победителите връчи госпожа Кадмонова.
След състезанието авиомоделистите от София направиха демонстрации с радиоуправляеми самолети. Сотир Лазарков – председател на Българската федерация по авиомоделизъм, демонстрира своите пилотски умения.
Със сглобяеми безмоторни модели децата от публиката направиха своите първи стъпки в авиомоделизма и се забавляваха.
Целта на изявата е да се провокира творческото мислене на децата и учениците и да ги мотивира да се занимават с авиомоделизъм и ракетомоделизъм.


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама