Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Отлично представяне на ученици от ОДК-Кюстендил в „Сребърна 2021“
  Категория: Общество     16:05 - 10/June/2021

Кюстендилски ученици отлично се представиха в Международен екологичен форум „Сребърна 2021“, град Силистра, съобщиха за „Кубер прес“, от ОДК Кюстендил.С отличия от ХХХ Международен екологичен форум „Сребърна 2021“ се завърнаха еколозите и художниците от ОДК – Кюстендил.
Форумът, организиран от ЦПЛР-ОДК – Силистра, се проведе на 4 и 5 юни и бе посветен на Световния ден на околната среда.
В рамките на форума се проведоха международен конкурс за ученически проекти по екология и опазване на околната среда, национален конкурс за детска рисунка и национален литературен конкурс.
На форума бяха представени екопроекти от Силистра, София, Бургас, Каварна, Перник, Кърджали, Пазарджик, Велико Търново и от Румъния.
При голяма конкуренция представителите от екоклуб „Малкият принц“ с ръководител г-жа Василка Кръстева завоюваха трето място във възрастова група V-VІІ клас. Нашите еколози – петокласниците Светлин Янчев, Кристиян Димитров и Юлиан Николов, участваха с проект „Проучване на защитената територия Ючбунар“. Конкурсът протече в два етапа: постерна сесия и презентация. Членове на журито бяха преподаватели от Русенски университет „Ангел Кънчев“, представители на РИОСВ – Русе и експертът по природни науки в РУО – Силистра.
В НК за детска рисунка „ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ – БЕЗЦЕНЕН ДАР ” участваха ученици от цялата страна с 200 рисунки и творби от приложно изкуство. В направление „Приложно изкуство“ във възрастова група V-VІІ клас Георгия Димитрова от школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител г-жа Любка Радкова се класира на второ място.
За всички участници във форума домакините организираха посещение в Биосферен парк „Сребърна“.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама