Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Около 90 човека в кюстендилско имат имен ден на Спасовден
  Категория: Общество     14:56 - 10/June/2021

Православната църква отбелязва днес един от големите празници в християнския календар - Възнесение Господне. Той се чества винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Великден, като край на земния път на Иисус Христос.

Справка на община Кюстендил сочи, че на територията на община Кюстендил имен ден на Спасоведн имат 86 човека, най-много са празнуващите които носят името Спас -35 в общината и 26 в Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес“.
30 са лицата кръстени с името Спаска от тях 21 в града, Спасена носят името 10 души н Кюстендил са петима, двама казват Спасимира, толкова са и тези с името Спасимир от двама едни е от Кюстендил, на територията на общината седем човека се казват Сотир.
Според Новия завет 40 дни след възкресението си Христос останал на Земята, за да проповядва своето учение и да беседва с апостолите, движейки се между тях като Богочовек. На 40-тия ден, придружен от учениците си и от Дева Мария, той се изкачва на Елеонския хълм до Ерусалим и оттам пред очите на всички се възкачва на небето.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама