Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Екокампанията „Книги за смет“ в Кюстендил отчита голям интерес
  Категория: Общество     11:10 - 6/June/2021

Националната екокампания „Книги за смет“ гостува за втора година в Кюстендил, организаторите отчитат голям интерес от всички възрастови граници, щанда непрекъснато е обкръжен от читатели, предлаганите четива могат да задоволят всички предпочитания, предаде репортер на „Кубер прес“.
Опашките пред книгите доказват ,че кюстендилци обичат да четат, всеки от тях може да намери това което търси в предлаганата разнообразна литература в т.ч. романи, детски книги, приключенски заглавия.
Тази година сред творбите, от които участниците могат да избират, ще са Приключенията на Хъкълбери Фин и Том Сойер, "Анн от фермата "Грийн Гейбълс", "Доктор Дулитъл" и др. За най-малките ще има лимитирано издание „Къде отива боклукът“, а за обичащите разходките сред природата – „На планина с деца“ предоставени специално за кампанията от „Издателство Ракета”. Ново издание и на един от най-великите английски писатели – Оскар Уайлд, събиращо негови разкази, ще зарадва участниците.
Желаещите, които искат да се включат в „Книги за смет“, е препоръчително да носят пластмасата опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла и домакински електроуреди.
Кампанията, подкрепена от Община Кюстендил, е организирана от издателството Smart Books и фондация Credo Bonum.
От първото издание на „Книги за смет“ през 2013 г. досега в резултат на националната кампания у нас са рециклирани над 80 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама