Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Ръждавица се проведе Панаир на открито- „Пазете миналото си с мисъл за бъдещето“
  Категория: Общество     15:19 - 29/May/2021

Гост на жителите и гостите на населеното място беше зам. кметът на община Кюстендил Росица Плачкова, която официално откри реновираната зона около средновековната църква “Успение Богородично” в Раждавица.

В село Ръждавица -община Кюстендил се проведе Панаир на открито под наслов „Пазете миналото си с мисъл за бъдещето“ ,мястото е в реновираната зона около средновековната църква “Успение Богородично” ,предаде репортер на „Кубер прес“.
Панаира е част он ТГС Проект България-Македония -„Опазване на духовните светилища - устойчив туристически потенциал в Струмица и Кюстендил, партньори са Община Струмица и Община Кюстендил.
Гост на жителите и гостите на населеното място беше зам. кметът на община Кюстендил Росица Плачкова, която официално откри реновираната зона около средновековната църква “Успение Богородично” в Раждавица.
„Раждали са се и ще се раждат българи с духовно културно наследство, нещо което тази земя е притежавала и в момента се възражда-прекрасната земя която населяват хората тук в Ръждавица. Община Кюстендил успя да ми даде възможност да се възползват от ТГС програмата България Македония. Община Кюстендил за втори път прави проект с който да покаже на хората в Ръждавица какво представлява природата тук ,какво културно наследство е наследено тук- двете средновековни църкви „Св.Богородица“ и „Св.Ананасии летни“. Да бъде показано какво притежаваме ,как бихме го опазили и как бихме могли да създадем една добра среда за живеене! „отбеляза Росица Плачкова. Тя припомни миналогодишния проект по който е изградена 5-километрова екопътека, която ще свързва село Раждавица със Скакавишкия водопад,чиято реализация допринася за това Ръждавица да бъде туристическа дестинация. Промени се и потенциала за развитие в Ръждавица с къщите и средновековните църкви.Дано има все повече туристи, има хора които се манимават с туризъм в района.Община кюстендил отичат ръст на туристите ,което се постига с реализацията на такива идеи с постигането на целите да привлечем туристи на наша територия“ -отбеляза Росица Плачкова.
Панаирът на открито може да се използва за демонстриране на новата атракция и за привличане вниманието на участниците към начините на устойчиво използване на културните ресурси, използвани за развитието на туризма.
През целия ден участниците в панаира имаха възможност да станат част от парзнимната прогарама която продължава до късния следобед.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама