Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Туристи от ТД Осогово с поход в Рила
  Категория: Общество     15:45 - 25/May/2021

Рилски незабравими емоции.

По покана на нашите приятели от туристическо дружество „Рилски езера“ гр. Дупница кюстендилските туристи и тази година направиха съвместен преход в Рила,съобщи за „Кубер прес“, Силвия Михова секретар на ТД Осогово.
Този път избрахме заедно да изкачим връх Зекирица 1734 м - първенец на Лакатишка Рила. Един непознат свят - тих и спокоен, изпълнен с много слънце и красота. В Лакатишка Рила няма циркуси и езера, дълбоки речни долини с издигащи се над тях чуки и зъбери. Лакатишка Рила е планински свят, надарен с красива природа от гори, пасища и води, от който се откриват неповторими гледки към Мальовишкия дял на Рила и Седемте рилски езера. Всичките ни усилия си заслужаваха, защото бяхме обградени с красиви и безкрайни пейзажи. С много песни, танци и емоции премина веселбата в хижа Пионерска.
На следващият ден нашите домакини ни поднесоха поредната приятна изненада: Преход до природния феномен "Обесения камък“, манастир "Св. Стефан", разположен на хубава тераса на рида Джоганица, по който се спуснахме и който затваря долината на Джерман. Вкусили от красотите на Рила, ние отново бяхме докоснати от тази магия. „Гледките бяха неземни. Ще дойдем отново и отново тук!” - обещахме си всички. Автор: Силвия Михова – секретар на ТД „Осогово“ гр. Кюстендил


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама