Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Слокощица отбелязаха 24 май
  Категория: Общество     18:57 - 24/May/2021

В село Слокощица община Кюстендил, жителите на населеното място отбелязаха Деня на славянската писменост и култура 24 май, празникът тръгна сутринта в двора на училището, където се проведе футболен турнир на малки врати, съобщи за „Кубер прeс“, Елица Панева от читалището в Слокощица.
Победители в турнира са: 1-во място Слокощица младежи; 2-ро място Слокощица ветерани. 3-то място пък остана за ветераните от отбора на град Кюстендил, поясни тя.
Малко по-късно двора на детската градина се превърна в празнична арена за най-малките, който се превърна в място на забавления със забавни игри ,детски аниматори и специално обособени кътове за рисуване.
Официално празникът-събор на обяд с отслужен молебен за здраве, кметът на Слокощица Венера Илиева поздрави всички гости и живели на селото с Добре дошли. Председателят на народно читалище „Просвета“ 1922 г. с.Слокощица Снежана Пенова прочете поздравителен адрес от Областният управител на област Кюстендил Александър Пандурски, след което общоселскототържество продължи с поздравителна песен на децата от ДГ“ Слънце“ група „Светулка“ в село Слокощица.
Атракция на празника бяха фолклорните изпълнения на гост-изпълнители от село Жабокрът: Мъжки певчески състав „Струмски напеви“, Женски певчески състав „Славей“ и танцов състав „Жива вода“, участниците в събора имаха възможност да чуят изпълненията на вокална програма и да се включат в кръшни хора.


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама