Рубрики
Реклама
Партньори
От Сдружение „Свети Свети Кирил и Методий”- Кюстендил отбелязаха 18 годишнина от смъртта на Гоце Делчев
  Категория: Общество     14:20 - 4/May/2021

Членовете на Сдружение „Свети Свети Кирил и Методий”- Кюстендил отбелязаха 118 годишнина от мъчителната и героична смърт на Гоце Делчев с панахида в храма „Успение Богородично“, предаде репортер на „Кубер прес“.След това бяха поднесени цветя на паметника на Пейо Яворов, който е съратник на Гоце Делчев в борбата за свободата на България.
„Той е легенда и виден водач на македонското революционно движение. По негово време организацията се е казвала тайна македоно-одринска „, заяви председателят адвокат Владимир Миланов.
Той коментира липсата на адекватно отбелязване на годишнината с думите: „В това време на нихилизъм и на отричане на историческото величие на борбата на революционерите , ние затова правим панахидата. Трябва да съхраним историческата памет и да бъдем благодарни на тези велики българи, дали живота си за свободата на родината”.
Според него често политиката и науката се сблъскват и разминават и затова Гоце Делчев е по признат в Македония. „Той е велик българин, нека кой както иска така да го квалифицира. Ние си го тачим като човек дал живота си за свободата на България“- обобщи Владимир Миланов.


Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса