Рубрики
Реклама
Партньори
Провеждат в Кюстендил процедура за оператор на инсталация за битови отпадъци
  Категория: Новини     17:39 - 1/May/2021

В Кюстендил дадоха зелена улица относно провеждането на процедура за избор на оператор на инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци и за осъществяване на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци, предаде репортер на „Кубер прес“.
Община Кюстендил съвместно с общините Невестино и Трекляно имат проектно предложение и сключен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Околна среда 2014/2020“,съфинансирана от европейския фонд за регионално развитие.
Целта на проекта е да се намали количеството депонирани ,битови, отпадъци чрез създаване екологично-съобразна система за управление на отпадъците в региона. Системата включва и изграждане и инсталация за предварително третиране смесените отпадъци, както и разделно събиране.
Част от изпълнението на проекта е изготвянето на процедура за избор на оператор на инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци.
С решение на Общински съвет Кюстендил ще бъде възложена експлоатацията на предвидените и възложена за изграждане инсталация ,чрез провеждане на съвместна процедура по възлагане на обществена поръчка в която са съ-възложители общините Невестино и Трекляно. Предстой да бъде подписано споразумение от кмета на община Кюстендил Петър Паунов за съвместно възлагане на поръчката с двете общини партнъори ,в което да се даде мандат на кмета на община Кюстендил да представлява себе си и останалите възложители, както и да бъде проведена процедурата.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса