Рубрики
Реклама
Партньори
За денонощие 52 са новите случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област
  Категория: Регионални     15:09 - 7/April/2021

През изминалото денонощие има починали четирима души – жена на 79 г. от община Дупница; жена на 66 г. и двама мъже на 69 г. и на 66 г. от община Кюстендил. Всички лица са имали придружаващи заболявания.

Общо 52 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа,съобщи за „Кубер прес“, Десислава Айдарова пресаташе на ОА Кюстендил.
Новозаразени с инфекцията лица има в осем от деветте общини на територията на областта: Кюстендил – 24, в Дупница – 13, Кочериново – 4, Невестино и Бобов дол по 3 нови случая, в Сапарева баня и Бобошево по двама новозаразени и само една положителна проба от Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.
Към днешна дата 33 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях двама са на интензивно лечение, а други 21 са в средно тежко състояние и на кислород.
В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 72-ма души. От тях четирима пациенти са в реанимация, а 10 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 44 лица. От тях 8 са в по-тежко състояние, а 23-ма на кислород.
През изминалото денонощие има починали четирима души – жена на 79 г. от община Дупница; жена на 66 г. и двама мъже на 69 г. и на 66 г. от община Кюстендил. Всички лица са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса