Рубрики
Реклама
Партньори
БЛС: Д-р Румен Алексов с отличие от президента за 7 април деня на здравния работник
  Категория: Новини     14:19 - 7/April/2021

Сред изявените медици и здравни специалисти получили почетния знак на президента на церемония на „Дондуков“ 2,днес по случай 7 април деня на здравния работник беше и д-р Румен Алексов – председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Кюстендил,съобщава сайта на БЛС, предаде репортер на „Кубер прес“.
„Нерядко във вашите неимоверни усилия да възстановите дишането на вашите пациенти вие самите оставахте без дъх от умора и изтощение“ – с тези думи президентът Румен Радев се обърна към отличените медици, които продължават да работят на първа линия с пациенти с коронавирус.
„Убеден съм, че правото на здраве, а не апетитът за печалба от болести, трябва да бъде водещият принцип, на който се подчинява цялата наша здравна система“, каза още Радев.
Сред отличените с почетния знак са са още д-р Гергана Николова - семеен лекар с над 30 години опит,Галя Добрикова – акушерка с 22-годишен опит в УМБАЛ „Канев“ в Русе,д-р Костадин Сотиров - един от учредителите на Сдружението на общопрактикуващите лекари-Пловдив, и негов председател от 2017 г.,д-р Георги Миндов – председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари и зам.-председател на Столичната лекарска колегия на БЛС,доц. Диана Димитрова – директор на филиала на Медицински университет-Варна във Велико Търново, където се обучават акушерки и Благовеста Костова – една от основателките на Алианса на българските акушерки и първата българска акушерка-делегат към Консултативния съвет на Световната акушерска конфедерация.
Номинациите за отличието са предложение на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки, се посочва още в съобщението.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса