Рубрики
Реклама
Партньори
За седмицата на гората посадиха 20 фиданки в района на плажа в Кюстендил
  Категория: Общество     12:58 - 7/April/2021

Здравчо Тодоров директор на РДГ Кюстендил: Приключва конкурса за деца на тема „Красотата на гората“, за рисунки и фотоси. Повече от 60 са получените творби, предстой тяхното оценяване за да може да бъдат наградени най-добрите.

Традиционно в Седмица на гората РДГ Кюстендил извършват залесяване, днес бяха засадени 20 броя фиданки от видовете липа и червен, американски дъб, каквато беше заявката на еколога на община Кюстендил, каза пред медии Здравчо Тодоров директор на РДГ Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес“.
Мястото където да стане залесяване също е определено от общинския еколог, миналата година тук имаше залесяване някой от дръвчетата са изсъхнали други са пречупени он недоброжелатели, сега те се подновяват, добави той.
По думите на Здравчо Тодоров директор на РДГ Кюстендил за днешното залесяване условията са добри защото дъждовното време ще донесе повече почвена влага ,така по-бързо фиданките ще се прихванат.
„Днес започваме масова инициатива за залесяване в по-големите горски територии на стопанствата ,определено е средно по 50 дка да се извърши залесяване ,то ще стартира в района на село Крайници община Дупница и Коркина.“обясни още Здравчо Тодоров директор на РДГ Кюстендил.
Според него в условия на пандемия както всички и РДГ работят с по-малко мероприятия, основно дейностите са On line.
Не сме отказали да работим с децата беше проведена викторина електронна игла с децата в училищата. Днес приключва конкурса за деца за най-добра рисунка и най-добър фотос, темата е „Красотата на гората“. Децата са активно, повече от 60 са получените творби, предстой тяхното оценяване за да да бъдат наградени най-добрите.“обобщи той.
В залесяването се включиха служители на община Кюстендил и служители на РДГ Кюстендил.


Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса