Рубрики
Реклама
Партньори
Триажния кабинет в Дупница с дежурството на доц.Недин
  Категория: Регионални     17:48 - 20/November/2020

От 19 часа тази вечер ще има лекар на смяна в триажния кабинет,дежурството поема доц.Недин от общинската болница,съобщи за „Кубер прес“, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
За събота, неделя и понеделник от 13 до 19 часа ще има медицинско лице, което ще взема проби, а вечерно време след 19 часа ще застъпва дежурен лекар. Това стана ясно след среща между кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев, медицинския директор на общинската болница д-р Крум Бонев и зам.кметът Крум Милев, който е и председател на Общинския кризисен щаб.
"В следващите три вечери ще има лекари по график, който вече е утвърден. На смяна ще застъпват след доц.Недин, последователно докторите Милев, Кирова и Борисова. Повечето лекари от общинската болница вече се възстановяват след Ковид и се връщат на работа. Имаме уверение, че това ще даде възможност да бъде изготвен график с лекари всеки ден в триажа. Надявам се, и отново отправям апел да се включат и други лекари, за да можем да имаме 24-часово даване на лекарско дежурство. Използвам възможността да благодаря на всички тези лекари, доброволци, медицински персонал в триажа, че проявяват повече от професионализъм и разбиране на проблема. Само човеци с големи сърца като тях, както и лекарите от общинската болница, които до дни излизат от карантина, но вече дават заявка, че ще поемат дежурства в триажа, ми дава надежда, че ще се преборим. Разбирате ли, какво означава да се грижиш не за една, не за две, а за жителите на 6 общини?! Разчитам и вярвам, че и нашите съграждани ще спазват мерките и ще помогнем на положилите хипократовата клетва да я изпълняват с гордост", коментира Милев.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса