Рубрики
Реклама
Партньори
Проведе се Час по вероучение в Раждавица
  Категория: Общество     17:39 - 20/November/2020

В навечерието на празника Въведение Богородично в храм "Успение Богородично", с. Раждавица бе организирана духовно-образователна среща, на която ученици от местното Начално училище "Св. Св. Кирил и Методий", придружени от техните учители, бяха запознати с историята на предстоящия църковен празник - Въведение Богородично, определен като ден на православната християнска младеж и семейство, съобщиха за „Кубер прес“, от кюстендилска духовна околия.
За духовното обогатяване на децата се погрижи отец - иконом Светослав Григоров, председател на храм "Успение Богородично", гр. Кюстендил, с участието на отците - свещеник Васил Манасиев и свещеник Иларион Стоянчов. След преподадената свещена история и проведената кратка беседа децата получиха иконка за благословение, а също така и лакомства.
На духовното мероприятие присъства и г-н Стоян Ръждавички, кмет на с. Раждавица, който оказва всякогашно съдействие и подкрепа за осъществяването на духовно-просветните инициативи на Архиерейското наместничество в гр. Кюстендил.
С решение на Св. Синод на Българската православна църква от 1929 г. празникът "Въведение Богородично" в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж; според първоначалния замисъл - ден за християнизиране, за общение с Христа и Църквата Му. Денят бил неучебен и започвал със св. Литургия, на която учениците се причастявали.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса