Рубрики
Реклама
Партньори
В болницата в Кюстендил от началото на месеца- приети и изписани около 180 пациенти с Ковид 19
  Категория: Новини     12:51 - 20/November/2020

120-130 души преминават за прегледи през Спешно отделение-Кюстендил, в болницата са настанени 80 пациенти с коронавирусна инфекция с пневмония и дихателна недостатъчност.

В изявление пред медии директорът на болницата в Кюстендил Д-р Александър Величков алармира ,че през последната една седмица се наблюдава една необичайна обстановка в Кюстендил по отношение на заразените с КОВИД – 19,които стават страшно много,предаде репортер на „Кубер прес“.
По думите му от пробите, които биват изпращани ежедневно на пациенти, минали през Спешно отделение, потвърждават необичайната обстановка.
„Това са средно 80 проби на ден, като 80% от тях са положителни. Като се има предвид, че тази бройка за страната е 30-40 %, а в Кюстендил, тя е 80%. Ежедневно около 120-130 души преминават за прегледи през Спешно отделение. Към този момент в болницата са настанени 80 пациенти с коронавирусна инфекция с пневмония и дихателна недостатъчност. От началото на месеца има приети и изписани около 180 пациенти, като средно между 10-15 човека се приемат на ден. Изправени сме пред една изключително тежка ситуация с върховни усилия на и без това малкия персонал на болницата, за да можем да се справим с така създалата се ситуация, обясни Д-р Александър Величков директор на МБАЛ Кюстендил.
Всичко това води -продължи той- води до много големи проблеми и за това се обръщаm към жителите на град Кюстендил.
„Единственото, с което могат да съдействат всички хора е да носят маски и да избягват контакти, тъй като заразяването става най-често в работна или домашна среда. Временното махане на маската или носенето на маската, която не покрива носа, вероятността за заразяване е огромна. Всички мерки, които взима Правителството, всички заповеди, които издава Здравното министерство, биха се оказали безрезултатни ако хората сами не съдействат. В ръцете на всички хора е ключът от масово заразяване на епидемията. Умолявам всички да ни помогнат, нека носят маски на работното място, нека ограничат контактите си с възрастните хора, да ограничат излизанията. Ако тази тенденция се запази ще влезем в положение, в което много трудно ще се справим, разчитам на хората да ни помогнат в този момент, спазвайки противоепидемичните мерки. През последните дни се появи и втори проблем – една масова психоза и паника сред хората, които идват със симптоми. В очите им се чете страх и тревога. Това е разбираемо. „ подчерта Д-р Величков.
Той каза още, че хората, които са загубили обоняние и вкус, са заразени,тези които имат температура, кашлят и имат хрема - често отдават това на други причини, като настинка-значи вероятността да са заразени е огромна. В момента няма друго вирусно заболяване, което да предизвиква такива симптоми. Дали ще хората ще се изследват или не, просто трябва да ограничат контактите в къщи.
„Доброволци- има отделни заявления за доброволци, като аз оценявам възможностите на тези хора и мястото, където биха могли да работят. При необходимост имам готовност да се обаждам.“ Обобщи Д-р Александър Величков директор на болницата в Кюстендил.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса