Рубрики
Реклама
Партньори
Зам. областния управител на Кюстендил Райчо Цветин с конференция за предизвикателствата в глобалния свят
  Категория: Регионални     21:00 - 17/October/2020

Зам. областния управител на Кюстендил Райчо Цветин взе участие в юбилейната международната конференция на тема „Трансформации и предизвикателства в глобалния свят“, 1 чийто домакин беше Философски факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, съобщи за „Кубер прес“, Зам. областния управител на Кюстендил Райчо Цветин.
Той отправи приветствие към организаторите и участниците в научния форум посветен на 25 години от създаването на Философския факултет към Югозападен университет „Неофит Рилски“-Благоевград.
Зам. областния управител на Кюстендил Райчо Цветин подчерта,че конференцията ще помогне относно признаването и утвърждаването приноса на Философския факултет за развитието на Югозападния университет, да се популяризират неговите постижения.
„Темата на конференцията е повече от актуална и в ракурса на научния форум. Актуална е, защото глобализацията в момента засяга всички райони на планетата и всички сфери на човешкия живот. В ракурса на научния форум е, защото според Международния валутен фонд един от четирите аспекта на глобализацията е разпространение на знания, а информацията и обменът на технологии са неделима част от глобализацията. Темата е благодатна за научни разработки, защото е спорна, налице са различни гледни точки и позиции. Предното прави настоящата конференция изключително атрактивна.“ Подчерта Зам. областния управител на Кюстендил Райчо Цветин.
Той припомни високото научно ниво на участниците и техните постижения, водещо до привличане на внимание от широка аудитория и най-вече на млади хора търсещи перспективна професионална реализация в теорията и практиката.
„Настоящия форум е практична възможност на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и в частност неговия Философски факултет да разширят международното сътрудничество на българската наука, една необходимост за успеха на родната преподавателска, научна и практическа дейност. Пожелавам успешно протичане дейността на юбилейната международна конференция „Трансформации и предизвикателства в глобалния свят“, практически резултати и на добър час!“ обобщи той.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса