Рубрики
Реклама
Партньори
Eпизоотична комисия-Кюстендил с неприсъствени заседания,няма АФЧ по свинете в региона
  Категория: Регионални     15:18 - 16/October/2020

Д-р Матей Попниколов председател на Областната епизоотична комисия в Кюстендил: При подаден сигнал за наличие на регистрирано заболяване АФЧ ,ще бъде реагирано незабавно,при необходимост Областната епизоотична комисия в Кюстендил ще заседава присъствено.

Съгласно указанията на МЗХ два пъти месечно Областната епизоотична комисия в Кюстендил провежда неприсъствени заседания,във връзка с превантивните мерки по Ковид 19,последната среща на членовете на комисията беше проведена първата седмица на този месец, това каза пред „Кубер прес““, Д-р Матей Попниколов председател на Областната епизоотична комисия в Кюстендил.
На нея бяха разгледани указанията от Пресценътрът на МЦХ и доклада на Агенцията по безопасност на храните в Кюстендил,представен от Д-р Емил Гъгнев, уточни той.
„Ако трябва да бъда кратък, ще кажа-че на територията на област Кюстендил в регистрираните по член 137, лични стопанства отговарящи на условията и в отстреляните досега диви свине от ловците не са открити случай на АФЧ по свинете. След предложение на ловците на ниво национално ниво, таксите заплащани от тях за изследване на отстреляните животни в лабораториите бяха намалени. Останаха и парите, определени за убита дива свиня-100 лева.“ обясни Д-р Матей Попниколов.
При подаден сигнал за наличие на регистрирано заболяване АФЧ ,ще бъде реагирано незабавно,при необходимост Областната епизоотична комисия в Кюстендил ще заседава присъствено- обобщи председателя на комисията в Кюстендил.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

Страхувате ли се от COVID 19


Да
Не
Има вирус, но не и пандемия
Опасен е за хората в рисковите групи
Преекспонира се опасността от вируса