Рубрики
Реклама
Партньори
84 дка частна общинска собственост в Дупница засаждат с дръвчета за горски масив
  Категория: Регионални     16:56 - 15/September/2020

84 дка частна общинска собственост да бъдат засадени с дръвчета за горски масив, предлага в докладна до Общински съвет кметът инж.Методи Чимев,съобщи за „Кубер прес“, Христо Апостолов пресаташе на Община Дупница.
Начинанието, кметът има намерението да реализира чрез проект по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 "Инвестиции в развитие на горските територии и подобряване на жизненоспособността на горите".
"По данни на ИАГ, по процент на лесистост, община Дупница е определена в графата до 30% лесистост, а съгласно списък на общините, чийто земи са застрашени от ерозионни процеси, ние сме с оценка "среден риск". Ефективната мярка е залесяване на неизползваеми и изоставени земеделски площи, което ограничава риска от почвена ерозия. Получихме пълно съдействие при избора на терени от директора на ДГС-Дупница инж.Пламен Поюков, за което му благодаря, след което стартирахме подготовката на документите. Двата терена по 42 дка. или общо 84 дка са местността "Висок рид" и "Тънтъно", за които е планирано засаждането на 10 хиляди броя сребролистна липа върху 16 дка и 42 хиляди дръвчета зимен дъб върху 68 дка. Има изисквания в проекта от обработка на почвите до напояване, така че начинанието няма да бъде никак леко", обясни инж.Чимев.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да