Рубрики
Реклама
Партньори
Първо училище Кюстендил започва учебната 2020/2021 със 112 първокласници
  Категория: Новини     14:48 - 15/September/2020

В шесто училище отпада кабинетната система, ще провеждат часове в школския двор с площ 12 дка. Учениците от община Кюстендил при пътуването в автобусите ще бъдат с маски.

Училищата на територията на община Кюстендил дадоха старта на новата учебна година, ОУ“ Св. св. Кирил и Методи“ вече е с допълнителен адрес 5ОУ ,школото отново запазва призът за най-голямото училище, каза пред медии Мариана Панчева директор Kuber pressучилището.
“Започваме новата учебна година по доста необичаен начин заради противоепидемичната обстановка и приетите мерки на Педагогически съвет приети със задължение да бъдат стриктно спазвани. ОУ“ Св. св. Кирил и Методи“ вече е с допълнителен адрес 5ОУ ,школото отново запазва призът за най-голямото училище. Учебната 2020/2021 започва с общо 112 първокалсници като 96 от тях ще са в сградата на първо училище в пет паралелки и 16 деца ще учат на новия училищен адрес н една паралелка.“ отбеляза тя.
Според Мариана Панчева в училището има лице което да отговаря за наличието на дезинфектанти и за спазване на правилата. Има отговорник за това ако се наложи училището да премине от присъствено обучение в електронна среда.

6 ОУ „Паисий Хилендарски“ също е в пълна подготовка и организация за началото на Новата учебна година, потвърди пред медии Здравка Тасева Директор на училището в Кюстендил. Изготвен е проект за учебния процес ,предстой обсъждането му с родителите, добави тя.
„Тази година по различното е ,че няма да има кабинетна система, децата ще имат постоянни класни стаи, за да бъдат ограничени контактите помежду им Забранен е достъпът на родители в училището, заложили сме правила за поведение на ученици и учители. В шесто училище отпада кабинетната система, ще провеждат часове в школския двор с площ 12 дка.По-малките ще учат на първи и втори етаж, по-големите на третия.“ Подчерта Здравка Tасева директор на 6 то ОУ.
Тя апелира към родителите да следят симптомите при децата и при съмнения да са обаждат в училището. Училището има готовност да преминат на дистанционно обучение.
Учениците от община Кюстендил при пътуването в автобусите ще бъдат с маски, това потвърди Нели Петкова директор на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт” към Община Кюстендил.
Тя припомни, че със с заповед на кмета, на училищата са им делегирани правата за организиране на транспорта на учениците от населените места извън град Кюстендил, с цел докарване на децата от селата в училищата в града, след което да се връщат в населените места по местоживеене. В училищните автобуси трябва да се спазват всички изисквания, регламентирани в заповедите на министъра на здравеопазването. Задължително децата трябва да бъдат с маски, както и придружаващите ги учители, категорична е тя.






Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да