Рубрики
Реклама
Партньори
Запазва се тенденцията за намаляване броя на учениците в община Кюстендил
  Категория: Новини     13:24 - 31/July/2020

В обученията по кариерно развитие са били обхванати 60 ученици застрашени от отпадане от училище.

Запазва се тенденцията за намаляване броя на учениците в община Кюстендил, това води до увеличаване на паралелките с недостиг на ученици до минималния праг ,за учебната 2019/2020 минимумът е седем деца, по данни на приетата от Общински съвет Кюстендил стратегия за личностното развитие на децата и учениците, предаде репортер на „Кубер прес“.
За подобряване качеството на образование са въведени иновативни елементи на обучение в четири училища на територията на общината, това са Първо училище „Св.св. Кирил и Методи“, Второ училище „Даскал Димитри“, Пето училище „Христо Ботев“ и математическата гимназия .
През учебната 2019/2020 се наблюдава спад в броя на учениците които се извозват да училищата, през 2019 са били 1300, през 2020-1062-ма.
В обученията по кариерно развитие са били обхванати 60 ученици застрашени от отпадане от училище.
През учебната година е бил заявен интерес за провеждане на допълнителни занимания по програмите:Обучение по дигитални науки.
Разработка на електронни игри.
Игри за ученици от осми да дванадесети клас.
Доброто познаване на електронната среда и електронната комуникация са предпоставки за успешно усвояване на нови знания, при създалата се извънредна ситуация около коронавируса.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да