Рубрики
Реклама
Партньори
Потвърдиха „Задържане под стража“ за задържан с канабисова оранжерия в Крайници
  Категория: Правосъдие     9:00 - 31/July/2020

Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката „Задържане под стража“ за 43- годишния В. М., задържан след разкритата оранжерия за канабис в с. Крайници.

Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета в началото на месец юни, по отношение на 44- годишния Владимир М., обвинен за държане на марихуана, със цел разпространение и за изградено съоръжение за производство на наркотични вещества,съобщи за „Кубер прес“, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността /-Окръжен съд Кюстендил.
Съдът остави без уважение молбата на обвиняемия за изменение на мярката в по- лека.
Съдия Татяна Костадинова счете, че към настоящия момент продължава да съществува обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. Съдът счита, че не е отпаднала и реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, доколкото едно от деянията, за които му е повдигнато обвинение е тежко, по смисъла на НК.
За тези престъпления, законът предвижда наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 – 100 000 лв., както и „лишаване от свобода“ за срок от 2- 8 години и глоба от 5 000 – 20 000 лв. Следва да се има предвид, че престъпленията са с висока степен на обществена опасност и с изключително вредни, престъпни последици в обществото, тъй като се касае за производство и държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, се посочва още в мотивите на съда.
Досъдебното производство започна на 03.06.2020 година, като наркотичните вещества и оборудването бяха открити при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати, в бившия стопански двор в село Крайници, Община Дупница.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което бе потвърдена мярката за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Владимир М., подлежи на обжалване и протестиране пред САС, в 3 – дневен срок, считано от днес.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да