Рубрики
Реклама
Партньори
Съветниците в Кюстендил с питания за пътни знаци, саниране и искане за оставка на правителството и на COVID 19
  Категория: Новини     18:48 - 30/July/2020

Заради коронавирус на бащата на кмета Паунов, той не участва в юлската сесия на Общински съвет Кюстендил, тестовете на неговото семейство са отрицателни.

В общински театър Кюстендил се проведе сесия на Общински съвет Кюстендил, заради коронавирус на бащата на кмета Паунов, той не участва в заседанието, тестовете на неговото семейство са отрицателни, водещ на сесията беше председателя на ОБС Кюстендил Михаела Крумова ,предаде репортер на „Кубер прес“.
В началото на сесията общинския съветник Младен Ризов от името на коалицията която представлява и от името на неговите избиратели поиска оставка на правителството на COVID 19.По думите му оставката се иска за да има нови избори с надежда за по-добър живот и ликвидиране на мизерията.
Младен Ризов поиска график на изсичането на дървета от общинска администрация и информация какви растителни видове ще бъдат засадени.
Съветничката Камелия Борисова отправи запитване във връзка със предстоящо саниране, с уточнение дали е вярно-че за община Кюстендил ще бъдат финансирани около 40 жилищни блока.
Съветникът Огнян Атанасов излезе с питане касаещо косенето на тревните площи в населените места. По думите му селата разполагат с косачка която може да бъде използвана от кметове мъже, въпросът е как да се оправят жените кметици които са и в напреднала възраст. Огнян Атанасов предложи в помощ на жените кметици са бъдат изпратени общински екипи.
“На територията на община Кюстендил има пътни знаци които са скрити от дървета, молбата ми е те да бъдат окастрени със цел да няма предпоставки за пътно-транспортни произшествия.“ Подчерта той.
В подкрепа на казаното от Огнян Атанасов се изказа Йордан Тодоров, като подчерта -че в Кюстендил пътните знаци не са поставени правилно по отношение разстоянията, липсва и дублиране на пътни знаци.
Йордан Тодоров предложи на екипите на патрулите от общинска охрана да минат и проверят къде се намират пътните знаци които не се виждат за да може да станат видими за водачите на МПС та.
Зам. кмета Светослав Василев обобщи питанията с обещанието на всички въпроси да бъдат дадени писмени отговори.
Съветниците дадоха старта на процедурата по избор на кандидати за съдебни заседатели за района на Кюстендилски районен съд, както и на създаване на временна комисия за извършване проверка на документите и за изслушване на кандидатите за съдебни заседатели за района на Кюстендилски районен съд - мандат 2021 -2025 г.
Приети бяха Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Кюстендил 2020 – 2021 г Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Кюстендил – 2020 година.
Гласувани бяха правилата за условията и реда за организиране на допълнителни педагогически дейности за децата в общинските детски градини на територията на община Кюстендил.
Приети бяха докладите на читалищата на територията на Община Кюстендил за 2019 година. Гласувано беше безвъзмездно предоставяне за управление на помещения публична общинска собственост находящи се в сградата на бившата поликлиника за нуждите Държавен архив – Кюстендил, както и отдаване под наем на помещения – публична общинска собственост. Утвърдена беше пазарна оценка на поземлен имот в Кюстендил, ул.“Александър Димитров“ – частна общинска собственост, предвиден за продажба по реда на Закона за общинската собственост.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да