Рубрики
Реклама
Партньори
От 125 - PSR-теста ,94 са в кв. Изток, над 20 са извън кварталa
  Категория: Новини     17:47 - 29/June/2020

Кмета Паунов: Престоят летни дни на които трябваше да се насладим вместо това треперим колко човека ще минат през Спешния център и колко ще отидат в Covid 19Трябва ли да стигнем до полеви болници.

Ситуацията около коронавирус в община Кюстендил налага да алармираме за заострено внимание,нещата не се развиват в положителна светлина,това каза на пресканоференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов,предаде репортер на „Кубер прес“.
“Изтървахме момента в който можехме безполезнено да преодолеем юни Лишихме се със цел запазване на здравето от едно от най-знаковите и водещите мероприятия за нашия град.Притесненията са много сериозни защото продължават да се увеличава заболяемостта на територията на града и на общината.Въпреки строгите карантинните мерки инфекцията вече се премести и в другата част на града,извън в кв.Изток. От последните проби общо 17 са положителните в кв. Изток,11 са в кв.5 в града, 1 случай малко населени места.От 125 проби за последната седмица с PSR-теста ,94 са в кв. Изток,останалите в кв.Изток, над 20 са извън квартал Изток.“ обясни градоначалникът .
„Престоят летни дни на които трябваше да се насладим вместо това треперим колко човека ще минат през Спешния център и колко ще отидат в Covid 19Трябва ли да стигнем до полеви болници.70 са пробите на хора със симптоми не само от кв .Изток .Хора с наднормено тегло ,със съпътстващи заболявания, и над 65 годишна възраст не трябва да посещават абитуриентски вечери и магазини.Нещата вървят към много тежки усложнения.Кюстендил се превърна в огнище на,без да има предпостваки. Само защото някои от нас зараза си позволиха невнимание и струпване.“-каза още кмета Паунов.
По думите му болницата в Кюстендил няма да издържи на този натиск,ще бъде принудена за пристъпи към затваряне на отделения и близки на много хора да бъдат лишени от лечение фатални и важни за тях.
„Спазвайте дистанция не се събирайте на закрито,хората в рисковата възраст като контингент да не посещават покрити помещения,да не се събират с хора.В кв.Изток огнищата са семейни,хора без симптоматика 4,5 продължават да разнасят зараза .В града също се оформят семейни огнища. 400 са обажданията за денонощие в Спешен център“ ,според Петър Паунов.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да