Рубрики
Реклама
Партньори
Съдът в Кюстендил даде две години затвор на насилник, с непристойни действия и шофирал МПС без книжка
  Категория: Правосъдие     15:59 - 29/June/2020

26 – годишният Антоан А. получи наказания „лишаване от свобода“ за общ срок от 24 месеца, за домашно насилие, непристойни действия и управление на МПС без свидетелство.

Наказание от 24 месеца лишаване от свобода / 15+9 месеца / ще изтърпи 26- годишния кюстендилец Антоан А. Пред РС – Кюстендил, той се призна за виновен, като извършител на 2 престъпления- за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие, в полза на Р. Т. и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост,съобщи за „Кубер прес“, Владимир Владимиров- Връзки с обществеността-Окръжен съд Кюстендил.
Съдът, под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразумението постигнато между районния прокурор Ивайло Илиев и защитника на подсъдимия, адвокат Емануил Йорданов.
Антоан А. се призна за виновен в това, че на 08.06.2020 година, в централната градска част на Кюстендил, не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие спрямо Р. Т. и е извършил спрямо нея домашно насилие- физическо и психическо, като й е нанесъл удари с ръце в областта на лицето, удари с крака по тялото, дърпал я за косата, хващал я за врата и душил, обиждал я и й отправял закани. За това престъпление, съдът одобри наказание от 12 месеца лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване - “общ“.
Подсъдимият се призна за виновен и в това, че на същата дата, в градинката пред ХГ „Вл. Димитров – Майстора“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост – нанасял удари на Р. Т., обиждал я, отправял закани, опитвал се да скъса маркуч от поливната система на растенията в парка, отправял закани и към други 2 жени от Кюстендил. За това престъпление, съдът одобри постигнатото в споразумението съгласие за наказание - „лишаване от свобода“ за срок от 15 месеца, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Подсъдимият ще изтърпи именно това, по- тежкото из между двете наказания.
Отделно от това, съдът констатира, че деянията, за които бе постигнато и одобрено споразумение, са извършени в изпитателния срок на друго споразумение по описа на РС – Кюстендил, влязло в сила на 11.07.2017 година. Съдът привежда в изпълнение наложеното в него наказание от 9 месеца лишаване от свобода, за повторно управление на МПС без свидетелство за управление. Последното определение подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд, в 15- дневен срок.
РС – Кюстендил потвърди и взетата по отношение на Антоан А. мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да