Рубрики
Реклама
Партньори
8-годишната съдебна сага-конфискация на имуществото на Галеви в ОС Кюстендил финализира, чака се решениe е на съда
  Категория: Правосъдие     14:24 - 29/June/2020

Окръжен съд – Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", и техните съпруги. По всяка вероятност на 100% делото ще продължи на по-горна инстанция-смята адвокат Капка Гергинова.

Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова проведе последното открито заседание и обяви, като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имуществ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", и техните съпруги. Предстои съдът да се произнесе с решение,съобщи за „Кубер прес“ Владимир Владимиров / Връзки с обществеността /-Окръжен съд Кюстендил.
По време на днешното заседание, съдът прие допълнителната – 2- ра Съдебно икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й бе оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на „Макса лимитед“. От Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.
Представителите на КПКОНПИ пледираха, Окръжен съд – Кюстендил да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество. Окръжна прокуратура – Кюстендил, в лицето на прокурор Владимир Мицов пледира за уважаване на предявения иск от КПКОНПИ. Той е на обща стойност 4 250 189 лв. Особените представители и упълномощения представител, адвокат Капка Гергинова, поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията,като недоказан и необоснован.
Всички страни по делото поискаха по – дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити. Съдия Татяна Костадинова определи в срок до 15.08.2020 година, писмените защити да бъдат представени в съда.
Упълномощения представител, адвокат Капка Гергинова в изявление пред медии обобщи,не е изненадваща претенцията на Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество обвинителния акт да бъде уважен в пълен аспект, според нея той трябва да бъде изцяло отхвърлен .
“Предстой излагането на писмените ни становище в подробности съобразно експертизите ,срокът за писмените бележки е 15 август.Приетата днес финансово-икономическа експертиза за мен е непълна, неоснователна,лишена от смисъл и погрешна като подход. Най-малкото внасянето на суми било разход, за лицата, тегленето не било приход. Въпреки,че съдът прие днешната експертиза остава едно очакване за справедливост доколкото приемането на експертизата не означава нейното кредитиране.
„Делото е от фактическа правна сложност ,в рамките на два, три месеца има резон съдът да излезе с решение. По всяка вероятност на 100% делото ще продължи на по-горна инстанция“ обобщи адвокат Капка Гергинова.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да