Рубрики
Реклама
Партньори
Проведе се очна ставка по делото за мъртвите коне в Осогово
  Категория: Правосъдие     15:57 - 2/December/2019

Съдия Светослав Петров глоби с 200 лева Петър Пищелов по казуса с умрелите коне в Осоговската планина, заради „нелегален“ запис на мобилния телефон.

На днешното съдебно заседание беше направено очна ставка по искане на адвокат Вая Пешева зищитник на Петър Пищелов между Ивона Георгиева и Йордан Анев,повод за допуснатото доказателствено искане е разминаване в показанията на двамата свидетели по време на показанията им пред съда,предаде репортер на „Кубер прес“.
По време на очната ставка и двамата дадоха еднакви отговори на въпросите: Кога за първи път са се качили на Осоговската планина и са видели мъртвите коне и колко са били? С какво са се качили ,дали са повикали за съдействие и помощ някоя от контролните институции. Според показанията им веднъж са се качвали при конете заедно ,с автомобил пътя са го продължили с шейна защото Йордан Анев работил с тях. Когато са били заедно не са правили опити за свалят конете.
Адвокат Вася Пешева продължи с въпроси към Ивона Димитрова до момента в който съдията видя ,че Петър Пищелов прави запаси с мобилния телефон на разпитите на свидетелите и му наложи глоба от 200 лева.
На въпрос защо прави записи в съдебна зала където е забранено,Пищелов каза-че ги прави защото това което казвал свидетелите не било вярно. Съдът с наложената глоба отправи предупреждение към обвиняемия и го предупреди -че не разрешени записи в съдебна зала се санкционират.
„Изключително съм възмутен ,ако искахте щяхме да пуснем запис в залата.Необходимо е стриктно да бъдат спазвани процедурите.Явявате се със защитник и правите записи ,това е недопустимо“ ,възмути се съдия Светослав Петров.
Афектиран от засечения нелегален запис съдията прекъсна въпросите към свидетелката от страна на адвокат Вася Пешева с уточнение, че очната ставка се е превърнала в разпит.
От страна на районна прокуратура районен прокурор Галя Димитрова каза,че не иска други доказателствени искания. Вася Пешева поиска още двама свидетели, които трябваше да се явят днес.
Съдия Светослав Петров предупреди- че ако и следващия път не ес явят,ще им бъде отнето правото да свидетелстват.
Съдът отмени наложената глоба от 100 лева в предишното заседание по отношение на свидетеля Йордан Анев.
Припомняме,че фермера Петър Пищалов е обвинен за нехуманно отношение към животните,негови коне бяха открити мъртви в Осоговската планина през зимата на 2018 година.
Прокуратурата е с предложение Петър Пищелов да бъде освободен от наказателна отговорност, спрямо него да се наложи административно наказание.
Следващото дело е на 16 януари от 10,30 часа.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да